Lucrarile la Autostrada Transilvania, care va lega Brasovul de punctul de trecere a frontierei de la Bors, judetul Bihor, sunt in pericol de a fi oprite a doua oara.

Informatia a fost furnizata de liderul Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, care a discutat ieri, la sediul Bechtel de la Savadisla, judetul Cluj, cu directorul general al companiei americane, Michael Mix. „Exista riscul ca lucrarile sa fie oprite, pentru ca cei de la compania americana nu sunt de acord sa finanteze la infinit lucrarile, iar statul sa ramana in urma cu platile. Directorul Michael Mix mi-a spus acest lucru“, a precizat Grigore Pop.

Potrivit acestuia, in 2008, statul roman trebuie sa finanteze lucrari in valoare de 442 de milioane de euro. „Din aceasta suma s-a platit un avans de 130 de milioane de euro cu care s-au mai astupat niste gauri. Directorul de la Bechtel mi-a spus ca lucrarile pe decembrie, ianuarie, februarie si martie, in valoare de 52 de milioane de euro, inca nu au fost achitate de stat“, a mai spus Pop.

Cei 3.500 de angajati care lucreaza la autostrada sunt decisi sa blocheze drumurile nationale din zona, daca guvernul nu va finanta lucrarile.

Tronson finalizat de ochii lumii

Pop spune ca suma promisa de guvern, la viitoarea rectificare bugetara, este foarte mica. „Am inteles de la Michael Mix ca au fost negocieri purtate cu primul-ministru Tariceanu si cu ministrul transporturilor, Ludovic Orban, si ca suma promisa este de doar 92-95 de milioane de euro, care nu ajunge decat pentru a acoperi un petic“, a mai precizat Pop. Liderul Cartel Alfa a mai spus ca finalizarea celor 27 de kilometri de autostrada dintre Gilau si Turda este doar de ochii lumii. „Vor sa termine portiunea respectiva, dar nimeni nu a alocat bani sa racordeze acest tronson la drumurile nationale existente. Acesti kilometri sunt doar de rama“, a mai spus Pop.

Evenimentul Zilei