CNSAS a cerut Tribunalului Bucuresti sa constate calitatea de informator a lui Cristinel Romanescu, alias „Sebastian“.

Delegatia Romaniei la JO de la Beijing are in componenta un turnator dovedit la Securitate. Conform CNSAS, presedintele Federatiei de Tenis de Masa, Cristinel Romanescu, cel care este responsabil in China de patru sportivi si un antrenor, a colaborat cu Securitatea, semnand note informative sub numele conspirativ de „Sebastian“.

CNSAS s-a sesizat din oficiu pentru verificarea lui Cristinel Romanescu atunci cand acesta si-a depus candidatura din partea PNL pentru ocuparea postului de primar al municipiului Buzau. In urma verificarilor, CNSAS a intocmit, pe 12 iunie, o nota de constatare, ulterior sesizand Tribunalul Bucuresti pentru a decide daca Romanescu a facut politie politica.

In actiunea depusa se sustine ca Romanescu ar fi fost recrutat de Securitate „pentru supravegherea informativa a colegilor din cadrul Clubului Sportiv Buzau“.

Romanescu a semnat, pe 14 octombrie 1982, un „angajament de colaborare olograf“ si a preluat numele conspirativ de colaborare „Sebastian“. In acelasi document se arata ca el ar fi dat informatii cu privire la sportivi plecati la concursuri internationale si persoanele din strainatate pe care le cunostea. Inainte de a semna actul de colaborare, testul sau a fost sa ofere informatii, pe 6 octombrie 1982, despre o junioara care a ramas ilegal in Austria. Ulterior, actualul presedinte al FR de Tenis de Masa a dat informatii si despre alte persoane, a intocmit si o lista cu persoane pe care le cunostea, majoritatea dintre acestea efectuand calatorii in strainatate, „angajandu-se ca in viitor sa completeze lista“.

Integral in Cotidianul