La punctele de trecere spre Bulgaria, numarul infractiunilor a scazut fata de anului trecut, insa in cazul frontierei cu Ucraina s-a dublat.

Statistica Inspectoratului General al Politiei de Frontiera arata ca in primele sapte luni ale acestui an au fost inregistrate aproape 19.000 de infractiuni si contraventii. Dintre acestea, 7.000 au fost de natura penala, iar restul de natura contraventionala. Cele mai multe infractiuni constatate de politistii de frontiera reprezinta treceri sau tentative de trecere ilegala a frontierei si fals si uz de acte falsificate.

De asemenea, au fost inregistrate peste 500 de infractiuni de natura economico-financiara si 400 de cazuri de trafic de persoane. In materie de constatare si sanctionare a faptelor contraventionale, in primele sapte luni ale lui 2008 au fost date amenzi in valoare de aproximativ 5.000.000 de lei.

Cea mai activa frontiera din punct de vedere infractional ramane in continuare granita cu Ungaria, unde au fost constatate 1.800 de fapte penale, urmata de cea cu Republica Moldova si de cea cu Bulgaria.

Cu toate acestea, informeaza Inspectoratul Politiei de Frontiera, numarul infractiunilor inregistrate la frontiera cu Bulgaria a scazut cu 9 procente fata de perioada similara a anului trecut. La granita cu Ucraina insa au fost inregistrate peste 1.000 de fapte penale, astfel incat numarul celor care au incalcat legea a crescut cu 54%.

Cotidianul