191 de euro, ski-pass-ul pe sase zile pentru 110 partii

Zeci de instalatii de transport prin cablu deservesc fiecare statiune

Romanii care nu vor sa plateasca preturile „horror” cerute de hotelierii de pe Valea Prahovei pentru sejururile din perioada Revelionului vor lua si anul acesta, la fel ca in 2007, drumul statiunilor austriece. Desi poate parea incredibil, in conditiile in care infrastructura destinata practicarii sporturilor de iarna in Austria este incomparabil mai dezvoltata decat in statiunile romanesti, iar conditiile de cazare sunt mai bune sau in cel mai rau caz similare, la acelasi numar de stele, preturile practicate de hotelierii austrieci sunt mai mici!

In cele mai multe cazuri, chiar si dupa ce luam in calcul costul transportului cu autocarul sau chiar cu masina proprie, pretul total al sejurului ramane mai mic decat in statiunile romanesti de pe Valea Prahovei. Mai mult, si preturile practicate pentru ski-pass-uri sau chiar inchirierea de echipament sportiv nu sunt semnificativ mai mari decat cele platite in Romania. De pilda, in Tirol, zona renumita pentru practicarea sporturilor de iarna, pe cele 110 partii ale ghetarului Stubaier ski-pass-ul costa 37 de euro pe zi si 191 de euro pe sase zile. Pentru comparatie, o singura urcare cu un teleschi de pe Valea Prahovei costa 10 lei.

500 de euro – sapte nopti de cazare la hotel de trei stele in regiunea Carinthia

La preturi comparabile cu cele practicate de hotelurile modeste din Sinaia sau Predeal, se poate sta o saptamana la hoteluri bune, de trei stele, din regiunea Carinthia. Tarifele sunt cuprinse intre 520 si 550 de euro, in functie de hotel si de agentia de la care se cumpara sejurul, iar in pret intra sapte nopti de cazare cu demipensiune si masa festiva de Revelion.

In apropiere se afla partii celebre, cum ar fi partia „neagra” din Goldeck, cu diferenta de nivel de 1.300 de metri la o lungime totala de numai 8.500 de metri si o „cadere” de 60 de grade.

Integral in Gandul