Povestea “Printesei din Romania” care a murit in Anglia din vina medicilor. O ancheta care a durat sase ani a stabilit ca romanca Madalina Benson (fosta Dorin) a murit pe fondul unui sir de erori medicale intr-un spital din Northamptonshire, Marea Britanie. Madalina, fosta finalista a concursului „Miss Romania 1993”, era casatorita din 1998 cu omul de afaceri britanic Andrew Benson si fondatoarea comunitatii online a romanilor din Marea Britanie „romani.co.uk”, scrie EvZ.

Trei investitori de la Ford Craiova, beti, au distrus un Peugeot. Trei oameni de afaceri, din grupul celor prezentati cu fast de premierul Tariceanu ca furnizori ai Uzinei Ford Craiova, sunt cercetati de politie dupa ce, beti fiind, au incercat sa-si „distruga” concurenta. Cei trei furnizori ai Ford au vandalizat, fara motiv, un Peugeot din parcare si s-au ales cu dosar penal pentru distrugere (capota si plafonul indoite si parbrizul spart, paguba de vreo 50 de milioane de lei vechi), scrie Gandul.

Stop la afacerea Logan. Italienii isi doteaza masinile de politie la preturi de zece ori mai mici decat o face Politia Romana. Ministrul de interne a decis ieri suspendarea „afacerii Logan“, iar patronul care a castigat licitatia arata cu degetul catre IGP. Decizia face parte din masurile dispuse de catre Corpul de Control al ministrului de interne, in urma verificarilor efectuate asupra modului in care s-a desfasurat licitatia. Ministrul de interne a trimis ieri concluziile raportului Corpului de Control la DNA, care va extinde cercetarile, scrie Cotidianul.

Microsoft, cel mai mare investitor in domeniul cercetarii. Microsoft este in 2008 cel mai mare investitor din lume in cercetare si dezvoltare, potrivit unui raport anual al Comisiei Europene. Cel mai mare producator de software din lume a preluat pozitia de lider de la Pfizer, companie care se plaseaza in acest an pe locul trei la nivel mondial. Nu este de mirare daca ne gandim ca cheltuielile companiei de software s-au ridicat la 5,58 miliarde de euro. De altfel, Microsoft si-a anuntat intentia de a-si deschide cateva centre de cercetare in Franta, Germania si Marea Britanie, pentru a-si dezvolta tehnologia de cautare pe internet, scrie Romania libera.

Recuperatorii in frac, spaima datornicilor. Firmele specializate in colectarea de datorii au tot mai multi clienti romani. Una dintre cele mai cunoscute astfel de societati din Spania, „El cobrador del frac”, a gasit o metoda inedita de lucru - sa-i faca de ras pe rau-platnici. „El cobrador del frac” semneaza cu clientii un contract de cesiune sau de vanzare a datoriei, obtinand astfel un procentaj din suma care trebuie recuperata. Valoarea procentului difera in functie de valoarea sumelor incasate de la datornici. Actele care demonstreaza datoria sunt apoi prezentate si analizate de catre avocatii si juristii firmei si sunt acceptate numai acele cazuri in care, legal, se poate dovedi ca datoriile sunt reale, iar debitorul este solvabil, scrie Adevarul.

Masinile cu mai mult de trei pasageri vor avea prioritate in trafic. Autoturismele cu trei sau mai multi pasageri vor putea circula pe prima banda a strazilor din Capitala, cea pe care au prioritate vehiculele RATB si masinile de interventie (salvare, politie, pompieri), conform Programului integrat de gestiune a calitatii aerului in Bucuresti. Programul, care va fi aplicat dupa aprobarea sa de catre Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), prevede si interzicerea stationarii oricarui vehicul, intre orele 8 si 20, pe banda intai a strazilor cu doua benzi, scrie Romania libera.

"Bachus", impuscat pentru ca i-a furat lui Ceausescu 100 de milioane le lei. In anii '70, devenise cel mai bogat om din Romania si unul din cele mai influente personaje. Avea Bucurestiul la degetul mic, traia ca un rege, facea afaceri cu mai-marii regimului comunist si parea intangibil. Gheorghe Stefanescu, zis "Bachus", "indoia" vinul la scara mare cu apa si pastile aduse din Occident si-l vindea apoi poporului, care il aprecia cum se cuvine. Perioada de glorie a gestionarului cu doar cinci clase absolvite, inceputa in 1970, s-a terminat in 1978, pe 8 august, cand a demarat operatiunea de lichidare a retelei "Bachus", ce impanzise toata tara. Trei ani mai tarziu, pe 4 decembrie 1981, Stefanescu a fost executat la Jilava. Prejudiciul cauzat: 100 de milioane de lei, o suma uriasa la nivelul acelor ani, scrie Libertatea.

Citeste in Revista Presei si:

De ce l-au impuscat pe Nicolae Ceausescu? (de Corina Dragotescu)

De ce se izoleaza Romania? (de Sabina Fati)

Nea Nicu, contabilul-sef al Romaniei (de Mircea Marian)