Vacile "ar trebui modificate genetic pentru a nu simti durere". Animalele ar putea fi modificate genetic pentru a nu simti durere, lucru ce ar permite oamenilor sa savureze hamburgerii si fripturile fara a se simti vinovati, a sugerat filosoful Adam Shriver de la Washington University din St. Louis, Missouri. Acesta si-a argumentat afirmatia spunand ca exista o ratiune morala pentru modificarea codului genetic al vacilor, pasarilor si alte animale crescute pentru carne, scrie The Telegraph. Mai multe aici.

Doctorilor privati de somn li se recomanda sa bea cafea. Medicii australieni extenuati au fost sfatuiti sa bea pana la sase cani de cafea pe zi pentru a nu adormi in timpul turelor prelungite, punandu-se astfel presiune asupra prim-ministrului Kevin Rudd pentru preluarea controlului asupra spitalelor de stat, precizeaza Reuters. Oficialii din sistemul de sanatate din regiunea Queensland le recomanda doctorilor, prin intermediul unui document, sa asimileze 400 de miligrame de cofeina pentru a putea lucra corespunzator, ca urmare a unui avertisment privind cresterea numarului de pacienti aflati in pragul decesului.

Medicii britanici cer interzicerea reclamelor la alcool. Medicii britanici au facut un apel catre autoritati cerand interzicerea reclamelor la bauturi alcoolice. Aceasta decizie ar putea afecta toate sponsorizarile din sport sau industria muzicala. Conform unui studiu realizat de Asociatia Medicilor din Marea Britanie (BMA) este nevoie de o serie de masuri drastice pentru a "reduce costurile de tratare a bolilor si ranilor cauzate de consumul excesiv de alcool", informeaza The Telegraph. Mai multe aici.

Doi cetateni norvegieni condamnati la moarte in Congo. Ministerul afacerilor externe din Norvegia a confirmat pentru CNN faptul ca doi cetateni norvegieni au fost condamnati la moarte marti, in Republica Democratica Congo. Cei doi au fost judecati sub acuzatiile de spionaj, crima si tentativa de omor. Intervievat in legatura cu sentinta, Lambert Mende Omalaga, ministrul congolez al comunicatiilor a declarat "Nu avem obiceiul de a comenta deciziile luate in justitie". Totusi, domnul Omalanga a mai precizat ca pedeapsa capitala nu a mai fost aplicata in Congo in ultimii 10 ani si ca legislativul incearca sa elimine aceasta masura. Un tribunal militar i-a gasit vinovati de toate capetele de acuzare pe Tjostlov Moland, in varsta de 28 de ani si Joshua French, 27 de ani. Cei doi mai trebuie sa plateasca pagube in valoare de 60 de milioane de dolari americani, scrie CNN.

Cele mai urate pasari de catre americani. Este vorba de graurii europeni (Sturnus vulgaris) care, in ultimii ani, au devenit cele mai periculoase pasari care traiesc in Statele Unite ale Americii. Banalii si inocentii grauri sunt invinuiti de toate relele posibile savarsite de pasari si, in opinia ornitologilor americani, ar fi vinovati de pagube anuale de peste 4 milioane $. Autoritatile americane considera ca se afla in fata unei catastrofe nationale, o situatie comparabila cu cea din celebrul film "Pasarile" in regia lui Alfred Hitsckhok. De aceeasi parte a baricadei se situeaza si americanii obisnuiti, care considera graurii europeni o adevarata plaga nationala. Povestea acestor pasari originare din Europa si care traiesc in numar considerabil si in Romania, incepe in anul 1890, data la care un grup de entuziasti au eliberat in Central Park din New York un numar de 100 de grauri, intr-o incercare de a aduce in Statele Unite toate pasarile mentionate in operele lui William Shakespeare, noteaza Descopera.