Fiat-ul baiatului minor al lui Geoana, cadou de la bunica pensionara. Acum doua saptamini, baiatul lui Mircea Geoana a fost fotografiat de reporterii Academiei Catavencu in timp ce se plimba cu un Fiat 500 in zona cafenelelor de fite din Dorobanti. Ce va mirati asa? Alexandru Geoana, fiul presedintelui Senatului, are 16 ani si permis de conducere. Si masina, normal, ca doar nu e vreun sarantoc. Va intrebati, poate, cine i-a cumparat masina din poza. Pai, ia sa vedem. Credeti ca e de la tatal Mircica? Ei bine, nu. Va inselati. Poate e de la mama, Mihaela Geoana, ar spune unii. Ntt, nici macar. Mamei ii plac masinile mari, motiv pentru care conduce un SUV Lexus. Citeste mai multe in Academia Catavencu.

Omul care a dat in judecata justitia romana. Valeriu Sassu, un clujean rezident in Canada, a chemat in instanta Judecatoria Cluj-Napoca si pe judecatoarea Laura Voichita Oros, carora le cere daune de 50.000 de euro. Motivul: Sassu a fost citat sa se prezinte la un proces care a fost amanat din cauza grevei magistratilor. „Timp de un an de zile, procesul a fost amanat de mai multe ori total nejustificat. Pe 1 septembrie, am fost citat sa ma prezint la proces si am venit special din Canada. Dar s-a amanat pentru un alt termen din cauza grevei magistratilor”, povesteste Valeriu Sassu, potrivit EvZ.

Guvernul insista sa le confiste masina celor care depasesc viteza legala. Romania va avea o Strategie Nationala pentru Siguranta Rutiera, care a fost amendata de CSM si de Politia Rutiera. Politia Rutiera se opune, CSM a formulat observatii, Ministerul Transporturilor nu retrage insa proiectul care prevede infiintarea ANCA - agentia care poate confisca masini si intra in conturile rau-platnicilor, scrie Gandul.

Cursuri gratuite cu banii stransi din donatii: Scoala pentru parinti. Taranii din mai multe sate lovite anul trecut de inundatii s-au ales, pe langa tot felul de ajutoare, si cu niste cursuri gratuite de parenting. La scoala pentru parinti ei invata cum sa renunte la stravechiul principiu „Eu te-am facut, eu te omor“ si sa isi educe copiii prin metode moderne, scrie Cotidianul.

Marturii de dupa gratii: "Nu e politist in tara asta sa nu fi facut ca mine!" In penitenciarele din Romania exista in acest moment exact 11 politisti condamnati definitiv pentru coruptie. Doar atat, chiar daca in ultimii ani au existat sute de cazuri, intens mediatizate, in care oameni ai legii – multi cu functii inalte – au fost acuzati pentru luare de mita sau alte abuzuri. Majoritatea dintre cei anchetati au scapat de inchisoare, unii sunt in functie in continuare, altii au platit pentru greselile lor doar cu uniforma. Romania libera a stat de vorba cu trei dintre politistii aflati acum dupa gratii. Doi au lucrat la Circulatie si au fost saltati pentru spagi minore. Cel de-al treilea a fost prins in flagrant cu 15.000 euro primite de la patronul unei firme de transport care vroia sa scape de probleme. Citeste mai multe in Romania libera.

Averea lui Ceausescu se intoarce la Valentin. Fiul cel mic al fostului dictator Nicolae Ceausescu isi recupereaza de la Muzeul de Arta, cu ajutorul executorilor, bunurile confiscate in urma cu 20 de ani. Valentin Ceausescu solicita magistratilor incuviintarea executarii silite a Muzeului National de Arta al Romaniei pentru a-si recupera operele de arta confiscate in 1989, scrie Adevarul.

PD-L a lasat PSD fara 70% din logistica de stat pentru campania electorala. Numai in provincie, un partid ca PSD cheltuieste sase milioane de euro intr-o campanie la prezidentiale. Peste doua treimi din aceasta suma ajung in conturile partidului de la stat, direct sau indirect, prin sefii de institutii judetene. Doar ca, din moment ce PD-L a scos PSD de la guvernare, accesul la acesti bani a fost blocat. Din punct de vedere strict electoral, institutiile de stat judetene se impart in trei categorii: cele care aduc voturi, cele care aduc fonduri si cele care nu prea conteaza. In cadrul celor care aduc voturi am putea enumera Spitalul Judetean, Serviciul de Ambulanta, Casa Judeteana de Pensii, Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca, Oficiul Judetean de Posta sau Inspectia Sociala, scrie Academia Catavencu.

Seful de la Sanatate: „Nu am o strategie pana la alegeri”. Medicul Adrian Streinu-Cercel, director la Institutul de Boli Infectioase „Matei Bals”, este cel care tine acum „fraiele” sistemului sanitar din Romania. Un sistem aflat in coma, cu mari datorii fata de furnizori, pacienti nemultumiti si doctori prost platiti, pentru care niciun ministru al sanatatii de pana acum nu a gasit solutii de resuscitare. Streinu-Cercel a fost numit secretar de stat de catre ministrul interimar al sanatatii Adriean Videanu. El ne-a declarat ca problemele sistemului sunt nenumarate, iar solutii de rezolvare - doar pe termen scurt. Citeste mai multe in EvZ.

Berceanu: de la materialul seminal congelat la tampoanele CFR. Radu Berceanu a dat ieri dimineata problemele caii ferate pe mana subsecretarului de stat Constantin Axinia, caruia i-a lasat "onoarea" sa vorbeasca in numele Ministerului Transporturilor in deschiderea "Zilelor Feroviare". Totul pentru o cauza nobila, pentru ca, la pranz, a imbracat haina de prim agricultor al tarii, sustinand prima sa conferinta de presa la Ministerul Agriculturii, unde, scuzandu-se pentru putinele sale cunostinte in domeniu, a vorbit asistentei despre subventia la hectar, carnea de porcine, ciuperci, dar si despre "materialul seminal congelat", scrie Gandul.

Puscarie de maxima nesiguranta pentru banul public: Zeci de miliarde aluneca printre „gratiile“ Ministerului Justitiei. Protestul magistratilor a aratat subfinantarea acuta de care sufera sistemul judiciar. In acest timp, penitenciarele toaca sume uriase din fondurile Ministerului Justitiei. Un exemplu este Penitenciarul de maxima siguranta Codlea. Corpul de Control al ministrului Catalin Predoiu a demarat verificarile la Penitenciarul Codlea, dupa o plangere a lui Marian Nicolae, sef la complexul Rodbav, o unitate din subordinea penitenciarului. Acesta a sesizat ministerul si DNA, acuzand actuala conducere a inchisorii ca a cheltuit nejustificat banul public, scrie Cotidianul.

Muncitori din Honduras, sclavi la Rodipet. Libanezul care a pus mana pe firma de distributie de presa Rodipet este anchetat pentru ca a traficat migranti din Honduras. Peste 20 de cetateni straini au fost adusi ilegal in tara de Hassan Awdi ca sa munceasca la negru. Ei erau cazati in conditii mizere, fara hrana si amenintati cu puscaria. Unul dintre dosarele in care probele impotriva lui Awdi sunt cele mai concludente este cel de trafic de persoane. „Adevarul“ a reusit sa ajunga la unul dintre cetatenii straini racolati pentru a fi exploatati in conditii demne de epoca sclavagismului la Rodipet. Cei mai multi dintre ei provin din Honduras, iar altii din Filipine. Citeste mai multe in Adevarul.