CAMPEANU: „Dinu Patriciu sa-si vada de treaba”. Ajuns la venerabila varsta de 88 de ani, Radu Campeanu, primul lider al PNL de dupa 1989, pare rupt de filmul politicii de azi. Cand vorbeste despre vreun adversar sau partener, zice mai intai: „E un om civilizat, cultivat”. Apoi aseaza deasupra cate o nuanta. Despre Dinu Patriciu crede ca ar trebui sa lase politica si sa se concentreze pe afaceri, despre Corneliu Vadim Tudor - ca e „un roman adevarat”, dar ca se enerveaza prea usor. Introducerea nu e valabila insa si pentru actualul presedinte Traian Basescu, in ale carui apucaturi vede un pericol pentru democratie, noteaza EvZ.ro

Calatoria vietii, ce n-a visat Jules Verne! Marilena si Dan, impreuna cu copiii lor, au batut de-a lungul si de-a latul cele doua Americi in cea mai fascinanta calatorie ce ar putea fi imaginata. Singurul regret: nu au ajuns la Cercul Polar. Marilena si Dan sunt mama si tata. Vlad, Matei si Ilinca, copiii. Simon, camperul (o autorulota Iveco) in care au trait pentru aproape trei ani. Portretul unui arhitect si a unei ilustratoare, stabiliti in Franta. Timizi, au ales sa-si schimbe viata. Un an de pregatiri si decizii grele. Jurnalele lor de calatorie te fac sa visezi. Integral in EvZ.ro

Povestea podului care nu e.Cum a descoperit Boc ca nici bulgarii nu sunt in stare sa construiasca. Berceanu loveste ceafa lata a drumarului de la Sofia, Udrea inaugureaza santierul pe tocuri. Vineri, ora 13.00. O coloana oficiala de masini 4x4 descinde pe partea bulgareasca a santierului podului ce va lega, la un moment dat in viitor, Vidinul de Calafat. Din masinile 4x4 coboara premierul bulgar Boiko Borisov si invitatul sau, premierul roman, Emil Boc. Mai in spate, dintr-un microbuz bulgaresc, mai coboara si ministrii romani Elena Udrea si Radu Berceanu. Borisov, Boc si Berceanu, imbracati in costume de demnitar, doamna Udrea a venit si ea pe santier intr-o tinuta office, palton si fusta negre, dar si pantofi cu toc de firma. De altfel, doamna Udrea a stat departe de noroiul santierului preferand sa vada totul de pe culmea unui deal, scrie Gandul.

Spaga in curcani pentru dom’ colonel. Colonelul Ion Ungureanu a ajuns dupa gratii, dupa ce „a privatizat“ Scoala de Pompieri „Pavel Zaganescu“ din Prahova. Comandantul Scolii de Subofiteri Pompieri si Protectie Civila din Boldesti - Prahova, colonelul Ion Ungureanu (54 de ani), a fost arestat preventiv, aseara, pentru fapte de coruptie. El este acuzat de procurorii anticoruptie ca a primit bani, produse alimentare si bauturi fine de la subalterni. In schimbul spagilor, Ungureanu ar fi oferit protectie in promovarea in grad si functie. Aproximativ 150 de sticle de whisky, cafea si tigari primite de la subalterni au gasit procurorii DNA la domiciliul din Ploiesti al colonelului. Alte produse alimentare - curcani, gaini, branza, lapte si malai - au fost depozitate in frigiderul unitatii militare, scrie Adevarul.

Ioan Oltean crede ca Boc a fost "prea indulgent" si trebuia sa-i dea afara pe ministrii Seitan si Vladescu, care “isi permit sa adauge cetateanului o grija in plus”. Premierul Emil Boc a fost "mult prea indulgent" cu ministrii Sebastian Vladescu si Mihai Seitan, considera vicepresedintele PDL Ioan Oltean, dupa ce acestia au facut publice initiativele personale care nu coincideau cu cele ale Guvernului, in opinia lui Oltean cei doi meritand sa plece din Guvern pentru gestul lor, scrie Gandul.

Marian Iamandi: „N-am muncit nicio zi in viata mea!“ Marian Iamandi, 30 de ani, din Jilava, este unul din milioanele de asistati social din tara. El traieste impreuna cu sotia si cei doi copii din ajutorul social de 314 lei pe luna. Barbatul nu a fost niciodata angajat. In Romania, sistemul de ajutoare sociale este incoerent si incurajeaza nemunca. Doua miliarde de euro plateste anual statul celor sapte milioane de beneficiari de astfel de indemnizatii, scrie Adevarul.

Numai in Capitala sunt intre 17.000 si 24.000 de consumatori de droguri injectabile.Unu la suta dintre bolnavii de HIV/SIDA isi injecteaza droguri, iar 50 la suta dintre consumatorii de droguri injectabile ajung sa sufere de virusi hepatici. Presedintele Comisiei prezidentiale pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice, Marian Preda, a declarat, vineri, la dezbaterea privind modificarea Legii 143, ca in Capitala au existat intre 17.000 si 24.000 de consumatori de droguri injectabile, in 2009. Preda a precizat ca cei mai multi dintre acestia isi injecteaza heroina. Acesta a avertizat ca, desi numarul poate parea mic raportat la intreaga populatie a Capitalei sau a tarii, acest tip de consumatori se intersecteaza cu alte categorii de persoane. Marian Preda a explicat ca o mare parte din cei care isi injecteaza droguri au relatii sexuale neprotejate sau se prostitueaza, scrie Gandul.

Suspectul in cazul uciderii tinerei de 21 ani si a mamei acesteia, prins dupa cateva ore. Principalul suspect in cazul uciderii tinerei in varsta de 21 de ani si a mamei acesteia, in scara unui bloc din Craiova, a fost prins, vineri dupa-amiaza, barbatul urmand sa fie dus la Parchetul Tribunalului Dolj pentru audieri. Suspectul, in varsta de 28 de ani, care este sotul tinerei ucise, a fost prins de politisti in zona localitatii Calopar din judetul Dolj. Potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului Tribunalului Dolj, procuror Magda Badescu, tanarul va fi cercetat pentru omor deosebit de grav, scrie Romania Libera.