​Vrei sa slabesti pana la Revelion? Scapa de doua kilograme in numai trei zile! Daca vrei sa arati bine in rochia de Revelion, iti recomandam o dieta care te va ajuta sa scapi rapid de cateva kilograme. In general, dietele care promit pierderea rapida a cateva kilograme nu sunt recomandate de nutritionisti, deoarece dezechilibreaza organismul si pun sanatatea in pericol. In plus, kilogramele pierdute sunt puse rapid la loc. Insa, in situatii speciale, cum este petrecerea din noaptea dintre ani, putem apela la o dieta drastica de slabire care sa ne ajute sa ne modelam corpul frumos si in acelasi timp sa ne asigure minimum de nutrienti. Un astfel de regim este recomandat numai persoanelor sanatoase. Cele care sufera de diferite boli este bine sa ceara, in prealabil, sfatul medicului. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti, propune o dieta care, prin stimularea detoxifierii organismului, ajuta la pierderea a circa 1,5-2 kilograme in numai 3 zile. Regimul trebuie precedat de o dieta speciala care consta in combaterea balonarii, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Sangele tanar pune creierul batranilor in miscare. Transfuzia de "sange tanar" duce la rejuverarea creierului, arata un studiu al cercetatorilor americani de la Stanford University. Cercetarea, realizata pe soareci, a plecat de la observatia conform careia atunci cand animalelor batrane le este injectat sange de la soareci tineri, sistemul lor imunitar si functia musculara se imbunatatesc. In urma unei serii de experimente in care au fost conectati chirugical mai multe perechi de soareci s-a constatat ca dezvoltarea de celule in acea regiune a creierului responsabila cu memoria s-a accelerat de la 400 la 1000 de celule in cazul soarecilor batrani (de doi ani) si a scazut cu un sfert in cazul celor tineri (de 3 luni), anunta EVZ.

Ceasca de sanatate. Ceaiuri minune care te ajuta sa infrunti anotimpul rece. Daca iti simti mainile si picioarele reci tot timpul, dar vrei sa tratezi si afectiunile care te sacaie in anotimpul rece, apeleaza la ajutorul remediilor oferite de natura, pentru a fi in forma. "Mugurii de plop negru, catina, arnica, turita mare, feniculul, cojile de mere si rozmarinul contin vitamine, minerale, uleiuri balsamice, au proprietati antimicrobiene, antispastice, carminative si revigorante si, de aceea, sunt aliati de nadejde in lupta cu bolile de sezon", precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie. Cand avem mainile si picioarele reci si frigul ne sacaie, un ceai din coji de mere si rozmarin este de mare ajutor. Uleiurile volatile continute de rozmarin stimuleaza inima, o ajuta sa functioneze bine si accelereaza circulatia sangelui. In schimb, bucatile de mere sunt bogate in vitamina C, care intareste inima. Ceaiul se prepara dintr-o lingurita de bucati de mere deshidratate care se fierb intr-o cana de apa. Dupa trei minute, ceaiul se ia de pe foc, in cana se adauga o lingurita rasa de rozmarin si licoarea se lasa la infuzat trei minute. Zilnic, se consuma cate doua cani de ceai, informeaza Click.

S-a descoperit antidotul universal care te scapa de bolile produse de 15 virusuri. Oamenii de stiinta de la Massachusetts Institute of Technology sustin ca au descoperit antidotul universal care te scapa de banala raceala, dar si de afectiuni grave precum hepatita C si virusul HIV. Todd Rider, un biolog si inginer britanic, a descoperit un medicament - denumit Draco, care si-a dovedit eficienta in testele din laborator cu 15 tipuri de virusuri responsabili de aparitia racelilor, virozelor, gripelor, hepatitelor si a bolii SIDA. Tratamentul descoperit este o combinatie de doua proteine: una detecteaza "poarta" prin care virusul intra in celule, iar cealalta actioneaza ca o bomba cu ceas, distrugand celula infectata. Rider a declarat ca a combinat studii din inginerie si biologie, pentru a ajunge la acest rezultat. In urma rezultatelor optimiste obtinute pe cobai, cercetatorul Rider si-a propus sa inceapa studii clinice pe subiecti umani. Acesta considera ca noul tratament va avea acelasi efect si in cazul oamenilor. Alti cercetatori chestionati de BBC in legatura cu descoperirea lui Todd Rider au manifestat un optimism rezervat, intrucat acesta si-a publicat rezultatele cercetarilor online si nu intr-un jurnal de specialitate mai sobru, care verifica "la sange" orice descoperire, inainte de publicare, scrie Gandul.

Infrumusetare rapida cu tratamente cosmetice pretioase. Mastile faciale cu pulbere de diamant, cu aur si cu perle confera tenului luminozitate si "sterg" ridurile fine. Tenul este agresat in sezonul rece de temperaturile scazute si de alternantele cald-rece, motiv pentru care el are nevoie de o hidratare mai profunda. De Sarbatori, l-am putea rasfata cu masti de lux, cum sunt cele cu aur, cu perle sau cu diamante. Cel mai nou si mai extravagant tratament facial din Romania este masca pe baza de diamante. Aceasta este disponibila in numai cateva saloane de cosmetica de la noi si promite un efect rapid de intinerire, netezind ridurile fine. De asemenea, confera tenului stralucire. Mastile cu pulbere de diamant sunt indicate persoanelor cu ten matur, anunta Adevarul.

Asa scapam de balonare. Un regim cu prea multa sare, zahar si produse lactate poate duce la balonare. Ca sa evitati aceasta afectiune, luati cina devreme, nu consumati lichide in timpul mesei, mestecati bine mancarea, luati un supliment cu enzime digestive, adaugati la mancaruri busuioc, marar, cimbru, menta, evitati sarea si faceti miscare. Este bine sa respectati aceste sfaturi mai ales acum, dupa ce v-ati "rasfatat" de Craciun cu mese copioase, informeaza Libertatea.

Frica de durere si analgezicele. Ce ne dauneaza mai mult? Uneori ne temem de durere mai mult decat de moarte. Sensibili si vulnerabili in fata reclamelor pentru diferite medicamente, americanii apeleaza la medici ca la o industrie de inlaturat durerea. Cabinetele lor, dar si ale noastre, sunt pline de oameni cu fetele schimonosite din cauza a tot felul de suferinte fizice. Poate ca ne confruntam chiar cu o nevroza anxioasa in masa. In timp ce unii dintre noi se afunda tot mai mult in ipohondrie, dr. Paul Brand, ortoped, ar fi facut tot ce i-ar fi stat in putinta pentru a reda bolnavilor de lepra puterea de a simti durerea, ca si cand ar fi o binecuvantare. Desi inconfortabila, durerea nu este intotdeauna semnul unei sanatati precare. Integral in MedLitera.