Utile: Ce spun picioarele despre sanatate. Sapte semnale de alarma; Cat de mult seamana oamenii cu maimutele in ceea ce priveste luarea unor decizii in situatii complicate; Ai nervi? Foloseste musetel!
Ce spun picioarele despre sanatate. Sapte semnale de alarma. Desi de multe ori ignorate, durerile sau modificarile care apar la nivelul picioarelor pot ascunde boli grave inca nedepistate si care, netratate, pot fi extrem de periculoase pentru sanatate, pe termen lung. Mai multi medici explica ce boli pot fi tradate de picioare, care sunt cauzele lor si cum se pot trata. Durerile care apar in zona metatarsiana (situata intre calcai si degetele de la picior) pot fi cauzate de asa-numita fractura de stres. Aceasta este o mica fisura a unuia dintre oasele metatarsiene. Fractura poate fi cauzata de exercitiu fizic intens sau de mersul pe distante lungi. "Muschii obosesc si nu mai sustin scheletul osos. Atunci, efortul pica direct pe oase si apare aceasta crapatura", explica medicul Dia Ahmad, ortoped la policlinica "Titan" din Bucuresti, scrie EVZ.
Praful din casa ne imbolnaveste plamanii. Cele mai dese afectiuni pe timp de iarna sunt cele pulmonare. Specialistul Click!, dr. Cristina Balanescu, ne spune cum sa ne "intarim" plamanii. Daca esti fumator sau te-ai lasat de curand, ar trebui sa faci mult sport. Astfel reduci semnificativ riscul aparitiei unei tumori pulmonare. Un studiu al Universitatii din Philaelphia a demonstrat ca practicarea unui sport reduce cu 29% probabilitatea aparitiei unui cancer pulmonar, in anii care vin. Cu cat exercitiul este mai regulat si mai intens, cu atat mai bine, scrie Click.
Ai nervi? Foloseste musetel! Daca vrei sa folosesti un remediu naturist pentru calmarea starilor tale nervoase, poti alege intre musetel si valeriana. Ele au rolul de a calma spasmele musculare si sunt cele mai bune sedative. Pentru indepartarea starilor tensionate, specialistii in medicina naturista recomanda ceaiul de musetel seara, inainte de culcare, cu putina lamaie proaspata. Inhalatiile cu ceai de musetel va regla respiratia, ritmul cardiac va fi normalizat si astfel te vei putea odihni pana dimineata, scrie Libertatea.
Cat de mult seamana oamenii cu maimutele in ceea ce priveste luarea unor decizii in situatii complicate. Potrivit unui studiu realizat in Marea Britanie, cercetatorii au ajuns la concluzia ca oamenii, la fel ca primatele, asculta mai degraba de prieteni decat de familie. Cercetatorii au studiat comportamentul maimutelor si au ajuns la concluzia ca primatele raspund mai prompt atunci cand se consulta cu un prieten decat cu membri ai familiei, teorie pe care au extins-o si in cazul oamenilor, scrie Daily Mail. Jerome Micheletta si Bridget Waller, profesori la catedra de psihologie a Universitatii din Portsmouth, au studiat comportamentele sociale ale maimutelor, urmarind modul in care macacii se consulta cu cei din jurul sau cand vine vorba de luarea unor decizii importante, scrie Gandul.

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?