Care pot fi problemele de sanatate asociate pozitiei in care dormi? Te intorci pe toate partile noaptea, in pat, ca sa gasesti cea mai buna pozitie in care ai putea sa dormi? Expertii sustin ca nu exista "cea mai buna pozitie" de dormit, insa pentru persoanele care sufera de anumite dureri sau de probleme medicale, exista pozitii care ajuta ca problemele respective sa nu se agraveze. Potrivit publicatiei "The Wall Street Journal", anumite moduri in care dormim pot provoca, in timp, dureri de gat sau probleme cu umerii. "Este important ca oamenii sa se gandeasca foarte bine in ce fel vor dormi. Odihna este necesara pentru refacerea sistemului muscular. Proteinele ajung din nou in musculatura, corpul isi mentine tineretea, de aceea trebuie sa dormi intr-o pozitie sanatoasa", afirma Peggy Brill, un ortoped din Manhattan, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

De ce nu este bine sa suflati nasul daca este infundat. Iata care care este solutia pentru eliberarea cailor respiratorii. Atunci cand aveti nasul infundat, aveti tendinta sa-l suflati, insa acest gest face mai mult rau decat bine. In cazul racelilor, nasul infundat este cauzat de inflamarea vaselor de sange din interiorul cailor respiratorii, explica medicul Ayah Al Ayoubi, consultant ORL si chirurg la Chase Farm Hospital din Londra. Nu numai ca suflarea nasului nu ajuta la desfundarea lui, ci atunci cand suflati fortat, infectia ar putea ajunge in sinusuri. Nici daca stati deasupra unui vas cu apa fierbinte inhaland aburii, nu va va ajuta sa va eliberati caile respiratorii, anunta EVZ.

Carnea de pui, bomba alimentara. Dezvaluiri socante despre hormonii de crestere din carnea alba. In ultimii 30 de ani s-a inregistrat o crestere a consumului de carne de pui la nivel mondial. Majoritatea oamenilor considera ca includerea in mediul zilnci a carnii albe aduce multiple beneficii. Adevarul este insa altul. In aceasta perioada, riscul dezvoltarii obezitati s-a amplificat foarte mult, iar una dintre cauzele cele mai importante se considera a fi consumul de carne de pui. In urma studiilor s-a constatat ca puiul crescut cu actuala tehnologie, chiar si cel ecologic, vandut pentru consum uman, ofera mai multa energie din grasimi decat din proteine. Aceasta este o descoperire esentiala intrucat puiul a fost considerat a fi una dintre sursele principale de proteine, informeaza Realitatea.net.

Mancarea fast-food creste riscul de astm sever la copii. Specialistii avertizeaza ca mancare de timp fast-food nu are efecte nedorite doar asupra greutatii copiilor si adolescentilor, dar, mai grav, risca sa sufere de astm sever, rinita alergica si eczeme. In cadrul unui studiu la care au participat 319.000 adolescenti de 13-14 ani si a 181.000 copii de 6-7 ani, cercetatorii condusi de profesor Innes Asher de la Universitatea din Auckland (Noua Zeelanda) au descoperit ca mancarea fast-food a fost singurul tip de hrana 'asociat' cu agravarea simptomelor in cele doua grupuri de copii, indiferent de tara, nivel social sau sex. Trei mese sau mai multe pe saptamana cu hrana de tip fast-food ar creste riscul de astm sever cu 39% la adolescenti si cu 27% la copiii de 6-7 ani, precum si pe cel de a avea o rinita alergica sau o eczema grave, scrie Libertatea.

Principalele cauze ale durerilor de san. Peste 70% din femeile care nu au atins menopauza sunt afectate la un moment dat in viata de durerile de san. Adesea, durerea apare la ambii sani, iar principalele cauze sunt schimbarile hormonale care au loc la apropierea menstruatiei. Insa, poate prevesti si alte boli. Mastita Inflamarea tesutului mamar, mastita apare frecvent la proaspetele mamici care alapteaza, fiind cauzata de fluxul scazut al laptelui, dar si de infectii bacteriene. Daca totusi nu alaptezi, dar unul dintre sani devine dureros, se umfla si se inroseste inseamna ca exista o infectie. Aceasta poate aparea in urma iritarii sau a ranirii mamelonului, cand bacteriile de pe piele pot patrunde in organism. Sunt de ajutor in acest caz antibioticele, iar pentru ameliorarea durerilor poti aplica niste comprese reci si poti consuma multe lichide pentru a combate infectia, anunta Adevarul.