Ce contin semintele de pepene rosu si de ce e indicat sa le mananci. Datorita continutului bogat in vitamine si minerale dieta cu pepene verde reprezinta o adevarata sursa de sanatate! S-a dovedit stiintific ca persoanele care consuma in mod frecvent pepene verde sunt mai protejate impotriva cancerului. Licopenul, pe langa faptul ca asigura pigmentul pepenelui, este un antioxidant eficient in prevenirea cancerului, in special in cancerul de prostata, cancerul uterin si cancerul esofagian. Prin continutul de citrulina, un aminoacid care dilata vasele sangvine, actioneaza asemanator medicamentelor prescrise pentru tratarea disfunctiilor erectile. Proteinele din semintele de pepene verde contin aminoacizi esentiali, printre care cei mai importanti sunt: arginina, care are capacitatea de a regla tensiunea arteriala si de a ameliora suferintele arterelor mici, scrieDoctorulZilei.

UtileFoto: Colaj foto

Plante care trateaza anxietatea. Starile de anxietate au ajuns sa nu mai fie atat de neobisnuite in vremurile noastre. Insa daca aceste stari sunt frecvente trebuie sa iei masuri si sa stii ca le poti calma pe cale naturala, fara a fi nevoie de medicamente. Cand te simti agitata si nelinistita, bea o cana cu ceai de musetel. Acesta are proprietati calmante care iti vor ajuta creierul sa se calmeze si sa se relaxeze. Hameiul: Intr-adevar, acesta se gaseste in bere, insa nu are niciun efect tranchilizant daca il consumi in acest mod. Beneficiile pentru sanatate ale acestuia se gasesc in tinctura de hamei sau in uleiurile folosite pentru aromaterapie. O sedinta cu aceste uleiuri ti-ar prinde numai bine atunci cand esti agitata, informeazaAdevarul.

Remedii naturiste pentru calmarea arsurilor solare. Arsurile sau iritatiile solare apar cand mergi mult prin soare fara sa-ti protejezi pielea sau daca nu aplici suficienta crema pentru protectie. Cu afectiuni de acest gen te poti confrunta si daca folosesti crema pentru protectie solara in mod gresit. Iata cateva remedii care te vor ajuta sa scapi de usturime si de senzatia de disconfort. Tine la indemana un spray cu apa termala. Mineralele pe care le contine apa termala au proprietati calmante si antiiritante. Pulverizeaza din cand in cand pielea in zona umerilor, a picioarelor, mainilor si fetei. Insista pe acele parti ale corpului tau care sunt cel mai expuse razelor ultraviolete. Fa o baie calduta turnand in apa o cesca de otet de mere, relateazaClick.

Cinci simptome care dau alarma. Daca de felul tau bravezi cand te doare ceva, spunandu-ti ca o orice durere pe care-o ignori dispare, afla ca nu ai o atitudine tocmai sanatoasa. Există o serie de simptome, pe care ar trebui să le iei în serios. Pe principiul „roata care scârţâie funcţionează”, de foarte multe ori trecem cu vederea anumite stări de disconfort, prin care organismul ne semnalează existenţa unei probleme de sănătate, uneori chiar destul de grave. Astfel că mergem la doctor când, aşa cum spune vorba populară, „ajunge cuţitul la os”. Fără a te transforma într-o victimă a ipohondriei, e bine să dai dovadă de mai multă acurateţe, dar şi prudenţă în interpretarea următoarelor 5 simpotme. Oboseala accentuată e resimţită asemenea stării din timpul unei răceli sau de după o noapte de nesomn şi, în anumite situaţii, poate fi fatală, literalmente, scrieAdevarul.

Primul lucru pe care sa-l faci dimineata daca vrei sa slabesti. Tot ce trebuie sa faci ca sa ajungi la greutatea dorita e sa stai cateva minute la soare imediat ce te-ai dat jos din pat, potrivit unui nou studiu realizat de cercetatorii de la Northwestern University Feinberg School of Medicine. Cei 54 de participanti la studiu au purtat un dispozitiv la incheietura manii care sa urmareasca ce efect are expunerea la soarele dis de dimineata, timp de sapte zile consecutiv. De asemenea, au tinut un jurnal al alimentelor consumate si al consumului caloric. Persoanele care au avut parte de mai multa lumina naturala dimineata au avut un indice de masa corporala mai mic decat cei care s-au expus mai putin la soare, indiferent de varsta, grad de activitate sau dieta, informeazaDoctorulZilei.

Sapte motive pentru care sexul este esential. Intr-o relatie dintre doua persoane sexul este foarte important. Unul dintre motive ar fi ca ii uneste pe ei doi, dar si ca acesta are beneficii pentru ambii parteneri. Sexul are rol in scaderea tensiunii arteriale. Nu te rusina sa ii ceri partenerului tau sa te satisfaca, fiindca astfel vei reduce stresul si vei fi mult mai destinsa. Nu degeaba se spune ca sexul este aspirina naturala. Un studiu a aratat ca sexul de 2-3 ori pe saptamana poate stimul productia de anticorpi, cunoscuti si sub numele de imunoglobulina. Aceasta te fereste de raceala si de posibilele infectii, noteazaClick pentru femei.

Alimente care "hranesc" organele. Unele substante nutritive sunt esentiale pentru ca organele noastre sa functioneze normal. In lipsa acestora, pot aparea diverse tulburari, de aceea este bine sa le includem cat mai des in dieta. Pentru creier consumati peste gras (somon, ton), nuci, uleiuri vegetale, lactate, fructe si legume colorate, cereale integrale. Pentru inima faceti o cura cu portocale, kiwi, fragi, varza, spanac, struguri, rosii, somon, cereale integrale, uleiuri vegetale (de masline), iar pentru plamani broccoli, varza, conopida, relateazaAdevarul.