Super-alimentele de la tine din frigider. Tu stiai de existenta lor? Oualele sunt principalele alimente care sunt considerate super-alimente. Mananca multe oua si o sa poti sa isi fortifici organismul pentru ca sunt bogate in nutrienti. Cateva motive pentru care ar trebui sa consumi oua in mod regulat: Un ou fiert contine vitamina A, care este foarte buna pentru vedere si pentru dezvoltarea celulelor, vitamina B12, care este esentiala in producerea celulelor rosii, vitamina E, care ajuta in lupta contra radicalilor liberi care avariaza celulele si previn cancerul, vitamina B2, care ajuta organismul sa obtina energie in momentul in care ingereaza alimente, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cum se modifica dorinta sexuala cu varsta. Multi se intreaba ce se va intampla cu viata lor sexuala pe masura ce imbatranesc. Vor fi in continuare interesati in a intretine relatii sexuale cu partenerul? Barbatii si femeile raspund diferit la modificarile dorintei sexuale, pe masura ce inainteaza in varsta. Atat pentru barbati, cat si pentru femei, dorinta sexuala scade odata cu varsta. Cu toate acestea, testosteronul, hormonul care controleaza apetitului sexual la barbati, nu se opreste niciodata sa fie produs in intregime. Unii barbati care au intre 70 si 80 de ani au un libido activ chiar si cand nivelurile de testosteron sunt scazute. Pana in momentul in care femeile implinesc 20 de ani, majoritatea au perioade menstruale regulate, iar apetitul sexual poate varia. "In preajma ovulatiei, adica in momentul de maxima fertilitate, femeile sunt mai interesate de sex si au mai multe sanse sa aiba orgasm, decat femeile care urmeaza sa fie la menstruatie", spune Anita H. Clayton, profesor asociat si vice-presedinte al departamentului de medicina si psihiatrie de la Universitatea din Virginia Health System, in Charlottesville, anuntaAdevarul.

Sapte semne care iti arata ca esti perfect sanatoasa. Poate ca ai un stil de viata sanatos - faci sport, ai o dieta echilibrata, te odihnesti suficient. Dar cum iti dai seama daca organismul tau chiar functioneaza asa cum trebuie si ca esti cu adevarat sanatoasa? Iata cateva indicii. Urina ta are o culoare deschisa. Este unul dintre cele mai bune indicii. Daca urina inchisa la culoare poate semnala boli de ficat sau de rinichi, cea deschisa la culoare, adica de un galben deschis, iti indica faptul ca rinichii tai functioneaza bine. Ai menstruatie la intervale regulate de timp. Menstruatiile intarziate sau cele care apar de mai multe ori pe luna sunt clar un semnal de alarma. Daca menstruatia ta este regulata, dureaza aproximativ la fel in fiecare luna si nu ai dureri exagerat de mari, asta inseamna ca totul este in regula, informeazaUnica.ro.

O vitamina arhicunoscuta va poate feri de dementa. Nivelurile scazute de vitamina D la persoanele in varsta pot dubla riscul de a dezvolta dementa ulterior in viata, sustine unul dintre cele mai mari studii dedicate acestui supliment nutritiv. Potrivit oamenilor de stiinta de la Universitatea din Exter, ratele de dementa senila si boala Alzheimer sunt semnificativ mai mari la persoanele cu un nivel scazut de vitamina D, comparativ cu cele cu niveluri normale - la testarea cu pana la sase ani inainte de debutul simptomelor. Descoperirea sugereaza ca administrarea de vitamina D - produsa de organism prin expunerea la soare - ar putea proteja impotriva debutului dementei, mai ales la latitudini nordice, unde soarele este putin prezent in timpul lunilor de iarna, scrieDoctorulZilei.ro.

Plantele decorative care te scapa de boli. Iti infrumuseteaza si iti parfumeaza gradina, dar mai au o calitate de necontestat: aceea de a fi excelente leacuri natural pentru diverse afectiuni. Vorbim despre multe dintre florile din gradina. Infuzia obtinuta din petale de trandafir are rol dezinfectant, de aceea este bines a faci gargara cu aceasta, daca suferi de dureri in gat. Faci gargara de 3-4 ori pe zi, pana cand te insanatosesti. Daca suferi de anxietate, insomnie si de migrene, apeleaza tot la petalele de trandafir. Pune-le intr-un vas cu apa, pe care il lasi in camera in care te odihnesti. La fel de eficient este si uleiul esential de trandafir. Lavanda, impotriva indigestiei. O floare pe cat de frumoasa, pe atat de folositoare pentru sanatatea ta, caci te scapa de insomnie, amelioreaza durerile de cap si ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Totodata, ceaiul de lavanda reduce starile de anxietate, dar este si de ajutor daca suferi de indigestie. Lavanda prefera locurile luminoase din gradina si se adapteaza usor mai ales in zonele de deal si in cele montane. Creste in tufe si prefera un sol umed, anuntaAdevarul.

Ce sa nu bei pe canicula. Caldura mare te face sa bei multe lichide, dar trebuie sa ai grija cu ce te hidratezi. Daca vei consuma produse nepotrivite, risti sa ajungi mai degraba la spital, decat in siguranta acasa, la umbra. Vezi ce sa nu bei pe canicula. Desi reclamele te imbie si berea rece la o terasa pare foarte aproape de extaz, nu uita ca aceasta bautura contine alcool. Berea rece este buna vara si continutul de alcool este mic, dar ea merge bauta numai seara, pe racoare, nu in mijlocul zilei, cand temperaturile depasesc 35 de grade la soare. Pe canicula, orice bautura alcoolica si/sau diuretica ne deshidrateaza si creste riscul unei insolatii. Apa ramane cea mai buna bautura pentru zilele tropicale, informeazaUnica.ro.