Utile: Depresia sezonieră: cauze şi simptome; Carnea te îmbolnăvește! Cele mai bune surse de proteină pentru corpul tău; Pericolul ascuns din vasele de gătit: compuşii chimici din acestea pot duce la creşterea în greutate
Carnea te îmbolnăvește! Cele mai bune surse de proteină pentru corpul tău. ”Carnea roșie este un personaj negativ pentru bolile de inima” a declarat Gary Fraser, profesor în sănătea publică, pentru Business Insider. Cercetătorii au descoperit că cei cu vârste cuprinse între 25 și 44 de ani, care mâncau mai multe proteine din carne, și-au dublat riscul de a dezvolta boli cardiace mortale, în timp ce participanții care au consumat mai multe nuci și semințe și-au ajutat inima, scăzând considerabil riscul de a dezvolta aceleași probleme de inimă. “O varietate de nuci, consumate în cantități mici în fiecare zi, va scădea colesterolul LDL din sânge care este colesterolul rău" a mai adăugat profesorul. Conform acestuia, 10-14 nuci, alune, sau alte semințe consumate zilnic sunt tot ceea ce trebuie, potrivit Click sanatate.
Pericolul ascuns din vasele de gătit: compuşii chimici din acestea pot duce la creşterea în greutate. Chimicalele precum perfluoroalkyl şi polyfluoroalkyl (sau PFAS-uri), găsite în mediu, duc la creşterea în greutate, dar acelaşi studiu realizat de cercetătorii de la Harvard Medical School arată că dieta şi exerciţiile fizice combat efectele negative ale compuşilor chimici. Cele două substanţe menţionate mai sus sunt chimicale sintetice care au fost folosite într-o varietate de produse, precum vasele de gătit, produse de împachetat mâncare şi produse de curăţat. Acestea se pot acumula şi pot rămâne vreme îndelungată în organism, iar până acum studiile au asociat expunerea la PFAS cu anumite probleme de sănătate, bolile tiroide şi maladii la sistemul reproducător, potrivit Descopera.
Beneficiile miraculoase ale sucului de sfeclă roșie. O găsești mai mereu la piață sau pe rafturile magazinelor, dar cu siguranță nu știai cât de multe beneficii are asupra sănătății. Iată care sunt beneficiile miraculoase ale sucului de sfeclă roșie. Sfecla are în compoziția sa multe substanțe nutritive precum vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu, acid folic și antioxidanți. Sfecla roșie este ușor de digerat și este bogată în apă (peste 90 %); zaharuri; fibre, potrivit Unica.
7 riscuri la care ești predispus dacă duci o viață sedentară. Dacă îți petreci o mare parte din timp stând pe scaun la birou sau pe canapea în fața unui televizor, e posibil să ai un stil de viață sedentar. Acesta este definit prin lipsa a minimum 150 de minute de exercițiu fizic moderat, zilnic. Dacă te-ai recunoscut în descrierea de mai sus, îți expunem riscurile la care te expui și efectele lor nocive pe termen lung, care îți pot afecta chiar și durata de viață. Sindromul metabolic poate fi descris ca o acumulare de condiții, care, atunci când sunt prezente în același timp, îți pot crește riscul de boli de inimă, infarct și diabet, potrivit Libertatea.

Liberalizarea pieței energiei / Diferențe de până la 19% dintre prețul serviciului universal și cel mai mic preț de pe piață
UPDATE Cîmpeanu: „Elevii care au vulnerabilități sau aparținători cu vulnerabilități, certificate medical, vor putea învăța online; profesorii vor putea preda online” / Petiție pentru reintroducerea sistemului hibrid
Boeing 737 MAX va zbura din nou în UE. Interdicția impusă acum 22 de luni, după două accidente aviatice, a fost ridicată
Poluarea de weekend din București: Agenția de Mediu dă vina pe trafic și condițiile atmosferice, activiștii de mediu indică arderi de deșeuri și încălzirea rezidențială / În rest, tăcere
INTERVIU Cum se simte scăderea numărului de îmbolnăviri în spitalele COVID: Numărul de pacienți este mai mic, dar vin mulți cu forme severe / Pericolul foarte mare este noua tulpină