Lista alimentelor care îţi slăbesc imunitatea organismului. Nutriționistul Cristi Mărgărit a explicat ce e de făcut pentru a ne crește imunitatea, dar și care sunt factorii care o scad. ”Zahărul și lipsa somnului scade mult imunitatea. Când mănânci zahăr imunitatea se duce la vale. Un organism slăbit, obosit, este afectat de orice. Frigul sau schimbările de temperatură pot cauza inflamații și se instalează o infecție fie că e virală, fie că e bacteriană. De multe ori suntem purtători de virusuri sau bacterii fără să știm și când găsesc un moment propice se dezvoltă și îți afectează starea generală.", spune el potrivitClick.

utileFoto: Colaj foto

Cum ţinem răceala la distanţă odată cu schimbările de temperatură.Pentru ca sistemul imunitar să funcţioneze bine, somnul este esenţial. Conform specialiştilor, oamenii care nu dorm suficient sunt mai sensibili la răceli, viruşi şi boli cronice şi ne recomandă să dormim cel puţin opt ore pe noapte! Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteţi face pentru a vă proteja împotriva gripei este spălatul pe mâini. Specialiştii ne informează că viruşii de pe orice obiect rămân activi ore întregi, fiind esential să vă spălaţi mâinile sau să folosiţi dezinfectant, potrivitUnica.

Boala mână-picior-gură: 4 lucruri pe care nu le ştiai.Infecţia extrem de contagioasă se poate răspândi prin secreţii precum saliva şi fecalele. Aceşti efluenţi corporali sunt încărcaţi cu virus, deoarece se reproduc în gură, gât şi în tractul digestiv. Blisterele (băşicile) apărute în urma virusului pot conţine particule virale, dar nu se consideră că acestea ar reprezenta o sursă majoră de transmitere, e de părere Tom Solomon, medic cercetător şi profesor de la Universitatea din Liverpool. Boala poate apărea de mai multe ori de-a lungul vieţii. De cele mai multe ori, vinovatul este fie virusul coxsackie A16, fie enterovirusul 71. Cu toate acestea şi alţi viruşi pot provoca această boală, potrivitCSID.

Un aparat care depistează în timp record trei tipuri de cancer este folosit în România.Un aparat de ultimă generaţie care ajută la depistarea precoce a trei tipuri de cancer, prin analize medicale, a fost cumpărat de o asociaţie din Prahova, judeţ cu 10.000 pacienţi oncologici înregistraţi. Este primul astfel de aparat din România care se foloseşte strict pentru pacienţi. Asociatia Pacienţilor Oncologici din România (APOR) a cumpărat aparatul de ultimă generaţie care ajută la depistarea precoce a cancerului prin analize medicale cu 60.000 de euro. Aparatul lucrează probele în maxim două ore jumătate, faţă de 7-15 zile. Directorul de marketing al firmei distribuitoare, Ioana Marinescu, a declarat, miercuri, la şedinţa de prezentare a achiziţiei, că aparatul este un adevărat laborator, care are nevoie doar de un asistent care să aşeze proba în lucru, potrivitDescopera.

Aceste persoane sunt cele mai expuse cancerului de tiroidă. Care sunt simptomele.Cancerul de tiroidă apare după ce, în prealabil, a transmis câteva semnale. De obicei, oamenii neglijează semnalele trimise de propriul organism, ignorând situația și sperând să treacă sau gândindu-se că nimic rău nu se poate întâmpla. Nu de puține ori medicii fac apel la oameni să își verifice temeinic starea de sănătatea și să ia în serios semnele trimise de organism. De asemenea, atrag atenția că orice pacient care sesizează prezența unei formațiuni anormale la nivelul regiunii cervicale anterioare sau modificări de deglutiție sau ale vocii ar trebui să meargă neapărat la medic. Acestea pot fi semne ale apariției cancerului tiroidian, potrivitDoctorul zilei.