De ce apare bruxismul și ce efecte are asupra sănătății. Unele persoane au obiceiul de a-şi lovi şi freca dinţii în timpul nopţii. Acest obicei se numeşte bruxism nocturn și este o afecțiune provocată cel mai adesea de stres şi anxietate. Inofensiv la prima vedere, acest comportament involuntar poate avea efecte grave asupra sănătății orale, afectând calitatea vieții și, în unele cazuri, chiar trăsăturile faciale ale individului. Smalțul este cel mai dur țesut din organism, însă forța mușchilor masticatori este foarte mare, iar frecarea dinților vreme îndelungată va duce la tocirea lui, potrivit Digi24.

UtileFoto: Colaj foto

Cum reacționează corpul la băuturile energizante, în 24 de ore: cât de periculoase sunt Red Bull, Monster, Burn și celelalte. Încă din 2014, Organizația Mondială a Sănătății a clasificat băuturile energizante ca fiind un pericol pentru sănătatea publică. Ca să le eviți însă, ar fi bine să înțelegi cum funcționează și care este efectul lor asupra organismului, în 24 de ore. Consumul de energizante este în creștere la nivel global. Foarte mulți oameni apelează la aceste artificii chimicale pentru a rezista când nu au timp să doarmă sau sunt foarte stresați, conform Playtech.

Motivul real pentru care femeile trimit partenerilor fotografii nud. Morgan Johnstonbaugh, medic şi candidat al şcolii de sociologie din cadrul Universităţii din Arizona, a decis să facă un studiu pentru a afla ce anume îi motivează pe adulţi să trimită fotografii nud sau să facă sexting cu ajutorul acestora. Astfel, au fost chestionaţi 1.918 studenţi în perioada 2018-2019, în timpul anului universitar, care au primit întrebări în privinţa obiceiurilor pe care le au atunci când fac sexting. În urma rezultatelor, Johnstonbaugh a descoperit că femeile erau de patru ori mai predispuse să trimită fotografii explicite pentru a preveni pierderea interesului sexual al partenerului, notează Descoperă.ro.

Un nou program de testare gratuită pentru cancerul colorectal. Cine se poate inscrie. Au început înscrierile pentru un nou program de testare gratuită pentru cancerul colorectal. Acesta este derulat prin Primăria Capitalei, la Centrul pentru Seniori. Programul de screening folosește teste non-invazive, iar probele vor fi analizate în laboratoarele unei clinici private. Costurile necesare derulării programului este suportat integral de instituțiile partenere. În România, în 2018, peste 80.000 de pacienți au fost diagnosticați cu cancer și s-au înregistrat peste 50.000 de decese. La noi in țară, cancerul colorectal este pe locul 2 ca incidență și ca mortalitate, scrie Doctorul Zilei.

După ce a slăbit peste 50 de kilograme, o tânără a început să primească oferte de modelling. Cum arată acum. Bonnie Stainer, o femeie de 35 de ani din Marea Britanie, şi-a schimbat radical viaţa, după ce a reuşit să slăbească peste 50 de kilograme. În decembrie 2015, britanica Bonnie Stainer, care îşi creşte singură cei doi copii, cântărea 105 kilograme. Era pe cale de a renunţa la cariera sa de DJ, însă a decis că este momentul pentru o schimbare. Astfel, tânăra a început să meargă la sală de şase ori pe săptămână, şi-a schimbat obiceiurile alimentare şi a reuşit să slăbească 54 de kilograme, potrivit Adevărul.