Cate 20 de minute de exercitii fizice realizate de trei-patru ori pe saptamana reprezinta reteta perfecta pentru obtinerea unui corp rezistent, cu musculatura tonifiata. Un program complet trebuie sa includa genuflexiuni, abdomene, exercitii pentru brate, flotari si exercitii cu haltere, repetate de opt pana la 15 ori, cu o pauza de 45 de secunde intre seturi.

"In cazul in care nu ati mai facut exercitii cu greutati sau nu aveti o conditie fizica foarte buna, este indicat sa incepeti cu mai putine seturi de exercitii si cu greutati mai mici", explica Liz Neporent, instructor de fitness, citata de CNN News. Aceasta propune o serie de sase exercitii menite sa lucreze fiecare grupa de muschi a corpului, pentru a se obtine rezultatul dorit.

1. Genuflexiunile – pentru muschii fesieri si pentru solduri. Stati drept, cu picioarele departate, lasati-va greutatea corporala pe calcaie si asezati-va mainile pe solduri. Lasati-va pe genunchi, in mod repetat ca si cum v-ati aseza pe un scaun. Realizati miscarea, stand cat mai drept, fara a va apleca in fata. Aveti grija sa nu va raniti genunchii in momentul in care va ridicati.

2. Exercitii cu ajutorul bratelor – pentru zona superioara si centrala a spatelui si pentru umeri. Stati drept, cu picioarele usor departate, avand in partea stanga a corpului un scaun. Tineti in mana dreapta o haltera. Inclinati-va corpul in fata, avand genun­chii usor in­doiti, astfel incat linia spatelui sa fie paralela cu podeaua. Puneti mana stanga pe scaun pentru un echilibru mai bun. Ridicati mana dreapta pe langa cap, spre tavan, apoi lasati-o incet sa coboare. Terminati setul de exercitii, apoi mutati greutatea in mana stanga.

3. Flotari – pentru piept, muschii abdominali, umeri si brate. Intindeti-va pe abdomen, indoiti genunchii si in­cru­cisati gleznele. Asezati palmele de-o parte si de alta a corpului, in dreptul umerilor. Indreptati barbia catre piept. Incepeti sa efectuati flotarile.

Adevarul