Atentie, obezitatea se ia! Obezitatea este molipsitoare, sustin cercetatorii de la Universitatea Warwick, Marea Britanie, citati de publicatia „Daily Mail”. Acestia au studiat, timp de cinci decenii, comportamentul alimentar al unui esantion de peste 30.000 de persoane, din 29 de tari din Uniunea Europeana. Cercetatorii britanici sustin ca obezitatea este imitativa si se poate transmite in randul populatiei la fel de usor ca un virus, scrie Adevarul.

Cum va feriti copiii de gripa. Gripa se poate transmite prin particulele de saliva care se gasesc pe diverse obiecte, precum jucariile din spitale sau telefoanele din jurul lor. Pentru a preveni imbolnavirea, ar trebui ca acestea sa fie dezinfectate periodic, sunt de parere specialistii citati de ABC News. In plus, aveti grija ca mainile copiilor sa fie cat mai curate si invatati-i sa nu-si atinga fata sau sa bage mana in gura, scrie EvZ.

Teama de dentist, tratata cu un gaz care provoaca rasul. Anestezia cu gaz halucinogen reprezinta cea mai noua metoda de linistire pentru cei care se tem de vizita la stomatolog. Procedeul a patruns relativ recent la noi in tara, fiind practicat, deocamdata, de cateva clinici private. Stomatologii explica faptul ca acest tip de anestezie consta in aplicarea unei masti la nivelul nasului, prin care pacientul inhaleaza un gaz halucinogen, pe tot parcursul tratamentului, scrie Gandul.

Hormonii masculini cresc libidoul femeilor. Un studiu al Universitatii Monash din Australia a demonstrat ca libidoul femeilor trecute de menopauza este sporit in urma tratamentului cu testosteron. “Multe femei trecute de menopauza continua sa fie active sexual in ciuda nemultumilor, angajandu-se in activitate sexuala pentru a-si multumi partenerul si pentru a pastra armonia domestica”, spune doctorul Susan R. Davis, de la Universitatea Monash. Testosteronul s-a dovedit eficient pentru sporirea libidoului in cazul femeilor trecute de menopauza care urmeaza un tratament de inlocuire a hormonilor, insa eficienta acestuia pentru femeile care nu iau estrogen nu se cunoaste, scrie Romania libera.

Merita sa faci sex la serviciu? Multi oameni se gandesc la o partida de amor la locul de munca, dar nu toti iau in calcul consecintele acestui gest. Sexul la serviciu poate fi un deliciu, dar si un supliciu. Asumarea sau nu a riscurilor depinde de fiecare in parte. La o partida de amor la locul de munca se poate ajunge fie dintr-o nevoie, dintr-o incercare de a rezolva o situatie care genereaza disconfort, fie dintr-un capriciu. De pilda, cei care au probleme in cuplu simt nevoia sa evadeze, astfel ca uneori ajung sa intretina relatii sexuale cu colegi de serviciu, scrie Adevarul.

Ochii ne pot spune de ce boli suferim. O vorba din batrani spune ca ochii nu mint niciodata. Putem sa ne bazam pe aceasta zicala si cand vine vorba de sanatatea noastra. Citirea irisului, sau iridologia, e o metoda de apreciere a starii de sanatate a organismului pe baza interpretarii imaginii irisului. Metoda este noninvaziva, nedureroasa si urmata de tratament naturist, in functie de dezechilibrele depistate. Metoda de diagnosticare este relativ simpla. O camera digitala fotografiaza irisul, imaginea este preluata de un calculator, care are un program special si o harta a irisului care se suprapune pe imaginea ochiului fiecarui pacient. De aici, totul depinde de interpretarea corecta a medicului, scrie Click.