Si barbatii sufera de boli femeiesti. Cand medicul ii spune unui barbat ca are celulita, cistita sau cancer mamar nu face vreo eroare sau vreo gluma proasta. Diagnostice care se pun de obicei femeilor ajung sa-i surprinda si sa-i sperie pe barbati. In unele cazuri poate fi vorba despre dereglari hormonale, in altele - despre afectiuni care, din cauza structurii organismului se manifesta preponderent doar la unul dintre sexe, scrie EvZ.

Pastile interzise la drum lung. Cei care au de gand sa conduca sute sau mii de kilometri in concediu trebuie sa se fereasca de antidepresive sau antivomitive. Medicamente aparent inofensive, cum ar fi cele care inlatura greata ori cele care calmeaza alergiile, pot afecta capacitatea de a conduce. Acestea intarzie anumite reactii si va pot da o stare de somnolenta. De aceea, medicii va sfatuiesc ca, inainte de a pleca la drum lung, in concedii, sa aveti grija ce medicamente luati, scrie EvZ.

Ce tratamente nu ai voie sa faci vara. Medicii va sfatuiesc sa amanati pana la toamna operatiile de extirpare a polipilor nazali. Riscul de aparitie a petelor pe piele in urma exfolierii chimice sau tratamentelor cu laser este foarte mare in timpul verii. Daca nu sunt urgente, operatiile in zona nasului, gurii si gatului sunt de regula amanate pentru lunile mai reci, spun specialistii. In timpul verii, riscul de hemoragie in aceasta zona este foarte mare din cauza temperaturilor ridicate, scrie Adevarul.

Bolile neurologice, tratate cu celule nervoase artificiale. Deficientele de auz, epilepsia si boala Parkinson ar putea fi tratate cu ajutorul unor celule nervoase artificiale, ce au fost create de oamenii de stiinta de la Institutul Karolinska din Suedia, conform unui articol publicat in revista „Nature Materials“. Celulele nervoase artificiale, numite si „electrozi de transmisie“, au fost utilizate deja pentru a reda auzul unor porcusori de Guineea. Aceste dispozitive sunt de fapt niste bucati minuscule de plastic capabile sa transmita mesaje electrice catre creier in aceeasi maniera ca si celulele nervoase, scrie Adevarul.

Top 10 combinatii „fatale“ in farfurie. Carnea se combina doar cu legume verzi, laptele se bea simplu iar fructele se mananca proaspete si la mese separate. Nu va asteptati ca alimentele bogate in vitamine si minerale pe care le consumati sa fie asimilate corect de organism, daca le combinati necorespunzator. „Nu este suficient sa furnizam corpului elementele necesare, ci mai important este ca ele sa fie utilizate de organism. Este foarte posibil sa va hraniti corect, insa organismul sa nu beneficieze de acesti nutrienti tocmai din cauza interferentei alimentelor incompatibile la aceeasi masa”, atrage atentia lector univ. dr. Lygia Alexandrescu. Iata cateva exemple de combinatii alimentare de care este indicat sa va feriti. 1. Cereale cu lapte. Desi unii medici considera ca aceasta asociere de alimente poate avea ca rezultat o scadere a kilogramelor nedorite, nutritionistii ne sfatuiesc sa ne ferim de ea, pentru ca rezultatul este exact opus celui scontat. Integral in Gandul.

Pastilele de slabit pot duce la caderea parului. Curele de slabire au devenit o moda, dar cum, de cele mai multe ori, nu dau rezultatele dorite, unele femei apeleaza la pastile, fara a cere in prealabil sfatul unui specialist. Medicii sustin insa ca aceste “pilule-minune”, eficiente in doze normale, pot provoca dependenta, hipertensiune, caderea parului sau diaree, daca sunt luate “dupa ureche” si in exces. Iata de ce trebuie sa tii cont inainte de a incepe un tratament cu pastile de slabit, scrie Libertatea.