Boli care strica somnul si remedii pentru ele. Tulburarile de respiratie, depresiile si dependenta de alcool duc, in timp, la instalarea unui somn neodihnitor si chiar la insomnii. Nu intotdeauna somnul este echivalent cu odihna organismului. Chiar daca dormiti suficient nu inseamna ca organismul s-a relaxat si e gata sa o ia de la capat intr-o noua zi. Sunt tulburari care afecteaza calitatea somnului, insa pentru toate exista solutii de tratament. Printre cele mai intalnite afectiuni care nu va lasa sa dormiti se numara tulburarile respiratorii, depresiile si dependenta de alcool, scrie EvZ.

Cu cine ramane copilul dupa divort. Din 2011, parintii care se despart vor avea drepturi egale fata de copilul lor. Vor putea petrece un timp egal cu acesta si toate deciziile care il privesc vor fi luate in comun. Conform mentalitatii populare, dar si normelor sociale, un copil se dezvolta frumos alaturi de ambii parinti, iar daca acestia se despart, el va fi mai bine ocrotit si ingrijit daca ramane cu mama. Se considera ca instinctele materne sunt mai puternice decat cele paterne, ca afectiunea mama-copil este dincolo de orice ratiuni, scrie EvZ.

Gripa noua poate fi transmisa si de persoanele care nu prezinta simptomele bolii. Gripa AH1N1 poate fi transmisa si de persoanele care nu prezinta simptomele bolii, iar in spatele unui bolnav sunt zece purtatori ai virusului, de aceea respectarea normelor elementare de igiena si izolarea la domiciliu sunt masuri esentiale pentru prevenirea maladiei, a spus Adrian Streinu Cercel, citat de Mediafax. Daca oamenii nu vor sta acasa cand sunt bolnavi, iar parintii vor alerga cu copiii bolnavi la gradinita sau la scoala, gripa se va extinde rapid, scrie Romania Libera.

Terapia „Dracula“ pe baza de sange opreste timpul in loc. Un specialist in dermato-cosmetica de origine franceza sustine ca a dezvoltat o noua tehnica antiaging. Aceasta presupune luarea de sange, prelucrarea si adaugarea de vitamine si aminoacizi, iar apoi injectarea in fata, pentru acoperirea ridurilor. Inovatia a fost denumita terapia "Dracula", deoarece se bazeaza pe recoltarea de sange. "Sangele este prelucrat, iar acesta este folosit nu numai la umplerea ridurilor de expresie, precum cele din jurul buzelor sau a ochilor. Aceasta terapie ajuta si la diminuarea anumitor semne, precum cicatricile", sustine dr. Daniel Sister. Integral in Gandul.

Ce trebuie sa contina dieta pentru sezonul rece. Consumul de iaurturi probiotice reduce severitatea simptomelor racelii cu 20 la suta. Kiwi este una dintre cele mai importante surse de vitamina C. Pentru a scapa de afectiunile sezoniere, specialistii recomanda un consum marit de citrice, condimentarea preparatelor cu piper si cresterea consumului de usturoi. Cunoscuta pentru abilitatea de a lupta contra virusurilor si bacteriilor, vitamina C stimuleaza celulele albe sa lupte impotriva radicalilor liberi si contribuie activ la stoparea proceselor degenerative din organism. Integral in Adevarul

Trifoiul rosu, tonic pentru organism. Trifoiul rosu are proprietati antiseptice, antiinflamatoare, detoxifiante si sedative.Potrivit fitoterapeutului Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, preparatele din trifoi rosu trateaza o gama larga de afectiuni precum: bolile respiratorii, tusea convulsiva, reumatismul, spondilita anchilozanta, circulatia periferica deficitara, anemia, astmul, colicile abdominale, bolile renale, dar si sifilisul. Planta poate fi folosita la prepararea de infuzii, decocturi, tincturi si de bauturi energizante, datorita proprietatilor tonice. Integral in Adevarul