Copiii mici care nu dorm suficient risca sa devina obezi. Copiii cu varsta sub cinci ani care dorm prea putin ar putea deveni obezi inainte de terminarea claselor primare, arata un studiu realizat de cercetatorii americani si publicat in Archives of Pediatric and Adolescent Medicine. "Am descoperit o puternica relatie intre durata somnului nocturn la varsta mica si obezitatea la copiii cu varste intre cinci si noua ani", au spus autorii cercetarii coordonate de Janice Bell, de la Universitatea de Stat din Washington, si Frederick Zimmerman, de la Universitatea California din Los Angeles, scrie Mediafax. La studiul care a durat cinci ani au participat 1.930 de copii americani. Cercetatorii au tinut cont de mai multi factori care influenteaza greutatea, precum greutatea parintilor si activitatile fizice efectuate de copil, si au luat in calcul numarul de ore dormite pe noapte si pe cel al orelor petrecute pentru siesta. Copiii au fost impartiti in doua grupuri: cei cu varsta sub cinci ani si cei cu varsta intre cinci si 13 ani. In medie, copiii mici dormeau 10 ore pe noapte, in timp ce copiii mai mari dormeau, in medie, noua ore si jumatate, insa in ambele grupuri, anumiti copii nu dormeau mai mult de cinci ore si jumatate, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Cum poate fi prevenita scaderea in inaltime. Imbatranirea cauzeaza scaderea in inaltime, insa perioada in care aceasta pierdere in inaltime incepe sau cat de repede progreseaza ea difera de la caz la caz. Aceasta problema poate fi cauzata de tasarea usoara a coloanei vertebrale odata cu trecerea anilor, sustin specialistii citati de healthinaging.org. Oamenii cresc in inaltime, in general, pana la varsta de 40 de ani, dupa care, in urmatorii zeci de ani, scad cativa centimetri. Acest proces este unul fiziologic si este cauzat de efectul gravitatiei si al greutatii asupra structurilor organismului pe care le "turteste". In niciun caz nu se scurteaza picioarele simtitor, ci se mai pot pierde 1-2 milimetri prin subtierea cartilagiilor articulare, anunta Romania Libera.

Cand trebuie scoase maselele de minte. Daca sunt cariati sau cresc stramb, asa-numitii molari de minte trebuie extrasi fara ezitare. Sunt insa situatii in care pot fi folositi pentru lucrari dentare. Molarul 3 sau maseaua de minte este ultimul dinte permanent de pe arcada, care apare de obicei intre 17 si 25 de ani. La circa 20% dintre oameni, aceste masele nu mai apar deloc. In majoritatea cazurilor aceste masele cresc stramb sau se cariaza foarte repede din cauza ca maxilarul s-a micsorat. "Alimentatia omului s-a schimbat de-a lungul timpului, si din acest motiv omul secolului XXI nu mai are nevoie de acelasi numar de dinti ca stramosii sai", spune Alexandru Iacob, stomatolog la Clinica "Dental View" din Bucuresti. Parerile sunt impartite in ceea ce priveste "viata" molarului de minte. Unii stomatologi considera ca este mai bine sa-i scoateti chiar daca nu sunt cariati. Altii prefera sa evite extractia pentru eventualitatea in care ar putea fi folositi ca sprijin pentru diverse lucrari dentare, informeaza EVZ.

Oamenii care isi fac prea multe griji se pot imbolnavi de dementa. Stresul, anxietatea si grijile nu fac bine sanatatii. Mai mult, aceste stari sunt ignorate, desi pot conduce la probleme importante de sanatate. Profesorul Hui-Xin Wang de la Karolinska Institute din Stockholm, Suedia, a realizat un studiu pe o durata de sase ani, la care au participat 500 de persoane de varsta a treia. In urma acestui studiu, s-a descoperit ca subiectii care se ingrijorau din orice nimic, care erau mereu macinati de stres sau anxietate s-au imbolnavit de dementa, Alzheimer sau alte probleme legate de memorie. Participantii au fost urmariti aproape zilnic, au fost supusi unor teste si li s-au prezentat cateva situatii dificile. Mai mult, acestia au povestit despre modul in care reactioneaza cand au un necaz, cum rezolva problemele zilnice si relatiile pe care le au cu familia si prietenii, scrie Libertatea.

Jumatate dintre romani sufera de afectiuni reumatice. Care sunt remediile naturiste. Potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in Romania, 10 milioane de romani sufera de afectiuni reumatice, dintre care cele mai frecvente sunt artroza, poliartrita reumatoida si spondilita anchilozanta. Tratamentele naturiste sunt, conform aceleiasi surse, prima alternativa in tratarea diferitelor afectiuni, deoarece sunt neinvazive, n-au efecte secundare si sunt bine tolerate de organism. Pe piata din Romania s-a lansat recent un complex eficient de elemente active 100% naturale, care trateaza reumatismul, artrita si spondiloza si amelioreaza durerile de oase si de muschi. Produsul combina renumita sare de baie antireumatica - sarea de Bazna - cu extractele naturale din flori de arnica, radacina de tataneasa si varfuri de ramuri de Ledum palustre. Sarea de Bazna este unul dintre cele mai cunoscute produse din categoria sarurilor utilizate in tratarea afectiunilor aparatului locomotor, ameliorand durerile osoase si musculare. Administrata pe termen lung, sub forma de bai si comprese, sarea ajuta la vindecarea afectiunii. Florile de arnica contin compusi care actioneaza asupra sistemului venos si muscular, resorbind hematoamele, edemele, dislocarile, problemele articulare si entorsele, anunta Gandul.