Grasimea abdominala predispune la cancer de colon. Potrivit standardelor, o talie care nu ne pune sanatatea in pericol este de pana la 80 centimetri in cazul femeilor, iar la barbati ajunge pana la 94 de centimetri. Fiecare centimetru in plus in talie creste riscul de cancer la colon, atrag atentia cercetatorii britanici, citati de cotidianul "Daily Mail". Profesorul Martin Wiseman, consilierul Fondului International de Cercetare a Cancerului, este de parere ca recentul studiu nu face altceva decat sa confirme faptul ca grasimea in exces din zona abdominala poate provoca boli grave, printre care cancerul. Potrivit acestuia, printre masurile de prevenire a cancerului se afla, dupa renuntarea la fumat, scaderea in greutate. Integral in Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Sportul facut in apa reprezinta o metoda sigura de a-ti tonifia muschii. Rezistenta corpului este de patru pana la 42 de ori mai mare in apa decat in aer, sustin specialistii. Exercitiile fizice realizate in apa reprezinta un mod excelent de a-ti tonifia masa musculara, de a-ti imbunatati functiile sistemului cardiovascular si de a beneficia de o stare de relaxare, sustin specialistii citati de site-ul qualityhealth.com. Exercitiile acvatice nu numai ca iti tonifica muschii, dar lucreaza si la nivelul articulatiilor, corpul devenind mult mai flexibil. Potrivit expertilor, gimnastica aerobica este de preferat sa se faca in apa, pentru ca organismul sa nu simta un efort prea mare, iar in apa accelerarea respiratiei este insesizabila. Integral in Gandul.

S-a descoperit gena care provoaca miopie. Vezi cum poti scapa de ochelari. Pana acum se credea ca boala este determinata de statul prea mult in fata calculatorului, a televizorului sau din cauza cititului. Recent s-a descoperit ca miopia este ereditara si nu poate fi dobandita pe parcursul anilor. Ochelarii ar putea fi dati uitarii deoarece un grup de cercetatori de la Colegiul King din Londra au descoperit gena care provoaca miopia. Potrivit oamenilor de stiinta, persoanele care au aceasta afectiune prezinta diferite "variatii" ale ADN-ului. Datele statistice arata ca, in Marea Britanie, o treime dintre persoane sufera de miopie, in Orientul Extrem aceasta afectiune este des intalnita la varste tot mai fragede, iar in Japonia doua treimi dintre adolescenti sunt miopi. Integral in Gandul.

Consumul moderat de bere reduce riscul morbiditatii. Persoanele de peste 55 de ani care consuma o bere pe zi au un risc mai scazut de morbiditate, in comparatie cu cele care consuma excesiv alcool sau cele care nu includ bauturile fermentate in dieta zilnica. Aceasta este concluzia unui studiu recent semnat de Universitatea din Texas, cercetare la care au participat 1.824 de adulti cu varste cuprinse intre 55 si 65 de ani. Acestia au fost impartiti in patru grupe - non consumatori de alcool, consumatori ocazionali, moderati si cei care consuma frecvent cantitati mai mari. Participantii la studiu au fost chestionati zilnic despre cantitatea de alcool ingerata, despre problemele medicale curente, precum si despre comportamentul lor social. S-a observat astfel ca persoanele care nu consumau deloc alcool erau predispuse mai mult la probleme de sanatate precum obezitatea si depresia. Pe de alta parte, cei care consumau alcool in mod abuziv, au mai subliniat cercetatorii americani, au intampinat situatii dificile precum interferarea in mod negativ cu medicamentele din prescriptia medicala pentru un stil de viata echilibrat. Integral in Romania Libera.

Problemele de greutate incep din burta mamei. Kilogramele in plus acumulate in timpul sarcinii cresc riscul ca bebelusul tau sa sufere de obezitate, potrivit unor studii recente citate de New York Times. Mai mult de un milliard de persoane din intreaga lume sufera de obezitate, iar in Romania 40% dintre copii sunt supraponderali, arata datele Ministerului Sanatatii. Cauzele acestei boli sunt de cele mai multe ori un ritm de viata sedentar si o alimentatie defectuoasa. Iar in Romania tot mai multe persoane prefera sa consume mancare fast-food si nu fac deloc miscare. Integral in Romania Libera.

Barbatii si femeile gandesc la fel. Asemanarile intre sexe sunt mai mari decat diferentele, sunt de parere cercetatorii britanici in domeniul neuropsihologiei. Un studiu recent demonstreaza ca trasaturile intelectuale nu sunt determinate de caracteristicile fiziologice si sexuale, asa cum se credea pana acum. Celebra teorie potrivit careia "femeile sunt de pe Venus, iar barbatii de pe Marte", care a stat la baza unei carti de succes la nivel mondial, este demontata de Gina Rippon, profesor de neuropsihologie la Universitatea Aston, din Birmingham, Marea Britanie. In opinia sa, structura creierului nu este influentata de sexul persoanei, aceasta idee fiind depasita si eronata, arata cotidianul "The Daily Mail". Integral in Adevarul.