Zaharul grabeste vindecarea infectiilor. O lingurita de zahar creste eficienta antibioticelor in lupta cu infectiile. De cele mai multe ori, infectiile cronice sunt foarte greu de tratat cu antibiotice, dar studiul arata ca glucoza si fructoza, cele doua componente ale zaharului, sensibilizeaza bacteriile agresive care provoaca infectii frecvente. "Practic, bacteriile sunt trezite si chemate sa lupte. Zaharul le face vulnerabile in fata antibioticelor", spun autorii studiului. Cercetatorii au testat "strategia" pe bacteria Eschericia Coli (E. Coli), cea mai frecventa cauza a infectiilor urinare. Astfel, au putut sa elimine 99,9% din bacteriile agresive in doua ore cu zahar si antibiotice. Fara zahar, medicamentele nu au avut niciun efect. Oamenii de stiinta vor sa testeze eficienta zaharului in tratamentul tuberculozei, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Cum sa scapi de burta? Stai departe de vampiri si mananca grasimi! Vine vara si multe doamne si domnisoare sunt de-a dreptul ingrozite la gandul ca vor merge la mare si toata lumea le va "admira" burtica. Ei bine, pentru a scapa de orice grija, mai jos le prezentam cateva sfaturi pentru a dobandi un stomac plat. Mancati grasimi. Da, suna ciudat, dar veti intelege imediat despre ce este vorba. Pentru a scapa de burtica mancati multe grasimi... bune. Mai exact, consumati peste, seminte, nuci, avocado si alte alimente care va ajuta sa ardeti grasimile nedorite si sa aveti un metabolism bun. Nu ardeti mancarea. Daca sunteti obsedate sa prajiti si sa coaceti legumele sau carnea pana iese toata zeama din ele crezand ca astfel e mai sanatos, gresiti. Fie ca e vorba despre fructe, legume sau carne, prin coacere, fierbere si prajire nutrientii dispar, anunta Libertatea.

Berea si beneficiile ei surprinzatoare pentru sanatate. Un sondaj realizat de American Heart Association arata ca peste 75% dintre persoanele chestionate cred ca vinul este bun pentru inima. Insa ce se intampla cu berea, care incepe sa aiba reputatia unei bauturi sanatoase? Se pare ca sunt 4 motive care conduc la aceasta concluzie, scrie Yahoo Shine. Toate bauturile alcoolice, inclusiv berea, cresc nivelul de colesterol "bun" (HDL), reduc nivelul de colesterol "rau" (LDL) si subtiaza sangele, scazand riscul de infarct si atac cerebral, arata studiile. Consumul moderat de alcool, insemnand o bere de 330 de mililitri pe zi pentru o femeie si doua pentru un barbat, a fost asociat si cu un risc scazut de diabet de tipul 2 si imbunatatirea functiilor cerebrale la varstnici, informeaza Gandul.

Inelarul lung, asociat cu un tip de scleroza. Una dintre cele mai frecvente astfel de boli, care afecteaza neuronii motori, este scleroza laterala amiotrofica. Boala evolueaza cu paralizia progresiva a muschilor, culminand cu afectarea celor intercostali si, deci, cu oprirea respiratiei. Afectiunea este mai frecventa la barbati. Cauza bolii este inca necunoscuta, desi factorii prenatali sunt considerati importanti. Unul dintre acesti factori pare a fi cantitatea de testosteron la care este expus fatul in viata intrauterina. Comparativ cu femeile, barbatii au inelarul mai mare decat indexul. Specialistii de la institutul britanic de psihiatrie au analizat raportul index/inelar in randul a 110 persoane si au observat ca acest raport este mai mic in randul celor cu scleroza laterala amiotrofica, acestia avand, deci, inelarul mai lung, scrie Adevarul.

Tulburarile de somn provoaca disfunctie erectila. Barbatii care sufera de apnee de somn (pauze de respiratie in timpul somnului) au un risc dublu sa sufere de disfunctie erectila comparativ cu cei care nu au probleme cu somnul. Studiul efectuat de cercetatorii de la "Mount Sinai Medical Center" din New York a cuprins 870 de barbati obezi, cu varste cuprinse intre 45-47 de ani. Problemele cu somnul merg "mana in mana" cu afectiuni urologice precum incontinenta urinara, urinarile frecvente in timpul noptii si infectii urinare. Astfel, 8% din barbatii care nu se odihnesc suficient si 13% din femeile care au un somn nelinistit risca sa se confrunte frecvent cu infectii urinare. Femeile care au un somn nelinistit au, de asemenea, un risc mai mare sa sufere de incontinenta urinara (pierdere involuntara de urina) si nocturia (necesitatea urinarii frecvente in timpul noptii), anunta EVZ.

Invata sa nu mai arunci mancarea! Uneori, fara sa ne dam seama, cumparam foarte multa mancare si apoi ajungem sa o aruncam fie ca nu ne mai place, fie ca expira. In aceste conditii, este necesar sa invatam cum sa reducem cantitatea de deseuri alimentare. Iata cateva sfaturi. Fie ca gatesti acasa, fie ca te pregatesti sa comanzi, prepara sau cumpara doar cat ai nevoie. In caz ca ai gatit prea mult, incearca sa consumi totul inainte de a se strica. Daca mancarea preparata nu-ti mai "face cu ochiul", incearca s-o redecorezi, astfel incat sa-ti para mult mai apetisanta. O alta varianta buna ar fi sa congelezi mancarea, punand-o intr-o caserola si sa o scoti atunci cand nu ai chef sa gatesti sau nu ai bani sa comanzi, informeaza Libertatea.