Cum poti pierde 10 kilograme in 14 zile fara sa le pui la loc. Regimul Dukan promite pierderea a 10 kilograme in 14 zile, riscul de a lua din nou in greutate fiind redus daca regulile dietei sunt urmate intocmai, sustin nutritionistii. Etapa de Atac - trebuie urmata 9 zile. In aceasta faza persoanele care incep cura vor manca numai proteine. Printre alimentele cu un continut ridicat de proteine se numara carnea, laptele si produsele lactate, branzeturile, ciupercile, fasolea, ouale, mazarea si lintea. In prima faza, legumele si dulciurile de orice natura sunt interzise. In plus, alimentele permise nu trebuie prajite. Acestea se vor fierbe, prepara la aburi sau pe gratar. In aceste zile este obligatoriu sa beti intre 1,5 si 2 litri de apa pe zi. Dimineata se va face o exceptie, fiind recomandat sa beti o cana de lapte cu dou-trei linguri de fulgi de ovaz. Integral in Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Sfaturi pentru a nu redeveni fumator. Disconfortul pe care il resimtim dupa intreruperea fumatului nu trebuie interpretat ca semn ca nu ne putem lasa de viciu. Atunci cand simtim dorinta sa ne aprindem o tigara, trebuie sa gasim comportamente care sa ne infraneze pornirea de a fuma, spun psihologii. O campanie de SMS-uri intitulata "txt2stop" a fost derulata in Marea Britanie, cu scopul de a-i sustine pe cei care vor sa se lase de fumat, de catre specialistii Scolii de Igiena si Medicina Tropicala din Londra. Cele aproape 6.000 de persoane inscrise in program au primit, in primele cinci saptamani, un SMS zilnic, iar apoi cate trei SMS-uri saptamanal, pana la sase luni, cu texte formulate de specialisti impreuna cu ex-fumatori. Integral in Adevarul.

Circumcizia sporeste satisfactia sexuala - studiu. Circumcizia, care scade riscul de infectare cu virusul HIV cu pana la 60% pentru barbati, le ofera acestora si o mai mare satisfactie sexuala, potrivit unui sondaj ale carui rezultate au fost prezentate intr-o conferinta stiintifica despre SIDA, care se incheie miercuri, la Roma, informeaza AFP. Studiul a fost realizat in Uganda, in 2009, de cercetatorii de la Universitatea Makerer. In cadrul acestui studiu, 316 barbati au fost circumcisi, in intervalul februarie - septembrie 2009. Media lor de varsta era de 22,7 ani. La un an de la operatie, 220 dintre barbatii circumcisi erau activi din punct de vedere sexual, iar 27,7% dintre acestia foloseau cu regularitate prezervativul. Circa 87,7% dintre ei le-au declarat organizatorilor studiului ca era mai usor pentru ei sa ajunga la orgasm dupa ce au fost circumcisi, iar 92,3% dintre voluntari au declarat ca obtin astfel o mai mare satisfactie sexuala, scrie Gandul.

Prim ajutor in caz de insolatie. Pana ajunge Salvarea, persoana care a facut insolatie trebuie sa stea neaparat intr-un loc racoros si ferit de razele soarelui. Organismul trebuie racit cu un burete imbibat cu apa sau cu spray. Atunci cand temperatura aerului depaseste 26 de grade Celsius, riscul de a face insolatie este din ce in ce mai mare, avertizeaza medicii. "Incepand de la 26 de grade Celsius si de la un indice de confort termic mai mare de 50 poate aparea insolatia. Pentru a o evita, trebuie sa avem o tinuta adecvata. Palaria protejeaza extremitatea cefalica, zona mai sensibila decat alte regiuni ale corpului pentru ca acolo se afla ᅡprocesorulᅡ organismului, care coordoneaza mecanismele de reglare a functiilor vitale - temperatura, respiratia etc. Sunt recomandate haine lejere, de culoare deschisa, dar nu sumare, pentru ca tegumentul sa nu acumuleze prea multa caldura", explica Bogdan Oprita, coordonator SMURD Bucuresti, citat de EVZ.

Cauze ale durerilor de cap: sexul in afara relatiei si sandvisurile cu sunca. Foarte multi oameni care sufera de dureri de cap se limiteza sa ia doar pastile si nu sa inlature cauza. Medicul Giles Elrington, neurolog la Barts and London NHS Trust, afirma ca cele mai des afectiuni invocate de pacienti la medicul de familie sau la clinicile de neurologie sunt durerile de cap, potrivit Daily Mail. Insa, mai putin de 1% dintre cei care merg la medic in legatura cu durerea de cap chiar au ceva grav, spune Elrington. Potrivit doctorului, in majoritatea cazurilor toate durerile de cap au aceeasi explicatie. "Un circuit electric aflat in partea din spate a creierului se declanseaza incorect, producand durerea. Ganditi-va la o alarma de incendiu care izbucneste in absenta focului", explica ea, potrivit Adevarul.

Cum poti preveni aparitia ridurilor si a pistruilor pe timp de vara. Plus: Ce factor de protectie ti se potriveste. In sezonul estival pielea are nevoie de o ingrijire adecvata, spun medicii dermatologi, care precizeaza ca, in acest anotimp, riscul aparitiei ridurilor, a petelor si a pistruilor este ridicat. "Imbatranirea cutanata prematura, care se manifesta prin aparitia ridurilor, a petelor cafenii si a cuperozei, se datoreaza exclusiv expunerii prelungite la raze ultraviolete, naturale sau artificiale, fara a folosi o protectie adecvata", sustine medicul dermatolog Mihaela Leventer. Pentru o protectie adecvata, specialistii recomanda aplicarea lotiunii de protectie solara cu 20-30 de minute inainte de expunerea la soare, pentru a avea timp sa actioneze la suprafata epidermei, scrie Gandul.