Evitati maioneza din comert! Iata cum poti prepara produsul acasa. Aproape ca nu este zi in care sa nu consumam, fie la sendvisuri, salate sau in produsele fast-food, maioneza! Acesta este unul dintre cele mai periculoase preparate pentru sanatatea noastra, din cauza aditivilor (E-uri), avertizeaza profesorul Gheorghe Mencinicospchi. Este un aliment foarte gustos si se gaseste in extrem de multe preparate. Din pacate insa, de foarte multe ori vrem sa mancam "ceva usor" pentru ca tinem regim, si, de fapt, ne pacalim cu un sendvis care contine maioneza. Profesorul Gheorghe Mencinicospchi ne averitzeaza ca acest aliment este foarte periculos pentru sanatatea noastra, si ne sfatuieste sa preparam maioneza in casa, scrie Libertatea.

UtileFoto: Colaj foto

Patru remedii pentru varice. Cine nu a trait, dupa o zi torida de vara sau dupa cateva ore petrecute la birou, in fata calculatorului, senzatia ca nu-si mai simte picioarele? Varicele apar intre 20 si 40 de ani, mai ales in randul femeilor.Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chis, expert in medicina traditionala indiana, va recomanda cateva solutii naturiste. Totul incepe cu o senzatie de mancarime. Apoi apar durerile si se observa inflamarea gleznelor si a gambelor, iar daca nu sunt luate masuri, pot aparea complicatii precum varicele sau tromboflebita. E vorba despre senzatia de "picioare grele", cum e numita aceasta afectiune in termeni populari, si are la baza circulatia deficitara a sangelui la nivelul membrelor inferioare, informeaza Click.

De ce intelectualii si cei casatoriti traiesc mai mult. Longevitatea e scrisa in gene, dar e influentata de ce mancam si de munca fizica. In plus, femeile, cei educati si cei care au un partener mor mai tarziu. In urma cu cateva secole, speranta de viata a oamenilor era de 30 de ani. Acum a ajuns la 70 de ani, iar in viitor, odata cu cresterea accesului la ingrijiri si a progreselor medicale, un numar tot mai mare de oameni vor atinge 110, sau chiar 120 de ani, limita longevitatii umane. Longevitatea se mosteneste, insa poate fi influentata de stilul de viata, sex, grad de inteligenta si chiar de statutul marital. Genele programeaza buna functionare a celulelor si refac ADN-ul. "Duplicatele succesive ale genelor se indeparteaza din ce in ce mai mult de modelul original. Integral in EVZ.

Trucuri care fac salatele sanatoase. Alegeti rosii foarte coapte din soiul "inima de bou" si mancati castravetii cu tot cu coaja, deoarece este buna pentru digestie. Salata de rosii este una dintre cele mai recomandate, mai ales pe timp de vara. Cele mai bune sunt rosiile de sezon, din soiurile traditionale, precum "inima de bou", cultivate in sistem ecologic sau neintensiv, fara ingrasaminte chimice, hormoni sau pesticide. Asocierea salatei de rosii cu branzeturi este foarte buna, pentru ca mineralele si fibrele din legume usureaza digestia grasimilor de origine animala din branzeturi. "Desigur, cantitatea de branza creste densitatea energetica a salatei, conferindu-i insa si un index de satietate mai ridicat. De aceea, salatele cu branzeturi tin mai bine de foame, sunt bine digerate, nu cauzeaza constipatie, conferind energie un timp mai indelungat, fiind recomandate in prima parte a zilei", va sfatuieste Gheorghe Mencinicopschi in cartea "Revolutie in bucatarie". Aceste salate pot fi consumate cu paine integrala, orez sau cartofi, dar va veti ingrasa mai repede, anunta Romania Libera.

Norvegienii au descoperit secretul unui peste mai gustos. Oamenii de stiinta au reusit sa inteleaga ADN-ul codului, deschizand astfel calea pentru cresterea unor pesti mai gustosi. Printre alte posibilitati pe care le ofera deslusirea codului genetic al pestelui se numara si posibilitatea ca aceste animale sa creasca mai repede, devenind astfel profitabile pentru pescari, noteaza Daily Mail. Codul genetic al unui peste contine 22.154 de gene, un numar similar cu cel al genelor din ADN-ul uman. Expertii in studiul pestelui vor putea de-acum sa inteleaga care gene trebuie modificate pentru ca pestii sa fie mai gustosi si mai suculenti. Somonul este un alt tip de peste pe care s-au realizat astfel de experimente, reusind sa se creeze un specimen care creste de doua pana la trei ori mai repede decat somonul obisnuit. Studiul, realizat la Universitatea din Oslo, a dezvaluit ca acestui tip de peste - codului - ii lipseste o componenta importanta din sistemul imunitar, componenta ce se credea a fi in toate speciile de peste, cat si in cazul mamiferelor. Aceasta descoperire ii va ajuta pe oamenii de stiinta sa protejeze codul crescut in ferme impotriva anumitor boli, scrie Gandul.

De ce este vitamina D pretioasa pentru organism. Ajutand la absortia calciului de catre organism, vitamina D joaca un rol important in impiedicarea aparitiei osteoporozei. Mai mult, unii cercetatori sustin ca ar fi eficienta si pentru prevenirea cancerului, in special de colon si de san, si de aceea in prezent se fac studii in acest sens. Avand in vedere rolul deosebit pe care-l are pentru sanatatea organismului, este important sa se respecte necesarul cotidian de vitamina D. Vitamina D (numita si calciferol) este o vitamina liposolubila, care intervine in asimilarea calciului si fosforului si este foarte importanta pentru mineralizarea oaselor. Studiile demonstreaza ca vitamina D are un rol important si in reglarea presiunii sanguine si in tratarea hipertensiunii, cat si in prevenirea unor boli autoimune, informeaza Cancan.

Ceapa scade colesterolul. Chiar daca ustura si are un miros intepator, ceapa nu este doar un ingredient alimentar, ci si medicament universal. Folositi-o cu incredere in salate, alaturi de marar, patrunjel si stevie. Scade colesterolul. Tiroida consumatorilor de ceapa este mai bine controlata de hipofiza decat in cazul celor la care ceapa lipseste total din alimentatie. In cazul dereglarii functiilor tiroidei, apare fie cresterea, fie scaderea in greutate, fie cresterea, fie scaderea activitatii glandelor sexuale. Asa se explica si efectul anti-colesterol al cepei. Este bogata in vitaminele B, C si in saruri minerale precum potasiu si calciu. Aceste substante pot grabi refacerea capacitatii de producere a serotoninei, care este una dintre cele mai importante substante implicate in gandire si invatare. Un consum zilnic de ceapa verde poate creste cu peste 10% viteza de gandire si cu pana la 20% viteza de memorare. Integral in Click.