Ai unghiile patate, galbene sau palide? Afla ce boli ascund. Unghiile cu un aspect albicios sau galbui, cele care se crapa sau au linii negre pot fi semne ale unei boli interne. "Unghiile ne pot dezvalui o serie de informatii despre sanatatea noastra, despre starea de hidratare si igiena sau despre boli ereditare ori dobandite", explica dr. Sebastian Pop, medic dermatolog in Bucuresti, la cabinetul cu acelasi nume. Unghiile foarte deschise la culoare sau albe sunt uneori legate de imbatranire, dar pot fi si semne ale unor boli precum anemia, insuficienta cardiaca, boli hepatice sau malnutritia. "In anemie sau boli pulmonare, pacientii pot prezenta o forma aparte de unghie in forma de 'sticla de ceas', aceasta fiind de multe ori sugestiva pentru existenta unor suferinte de organ care nu s-au manifestat inca. In anemiile feriprive, unghia poate lua o forma adancita, genul de unghie <> ", explica dr. Sebastian Pop, medic dermatolog in Bucuresti, la cabinetul cu acelasi nume. Integral in EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Sfaturi pentru un somn linistit. Specialistii sustin ca unui adult ii sunt necesare si suficiente 7-8 ore de somn. Aceasta limita variaza in functie de varsta, preocupari, structura fizica si psihica. Indiferent cat de ocupati sunteti in timpul zilei si cate probleme aveti de rezolvat, nu neglijati sub nici o forma somnul. Este singurul moment in care muschii se relaxeaza, celule se refac, creierul se oxigeneaza, scrie prokid.ro. Este adevarat ca puteti dormi si 4-5 ore pe noapte, dar dupa cateva saptamani, cu siguranta veti claca. Mai bine va odihniti cum trebuie si incepeti ziua cu forte proaspete, decat sa stati treaz mai mult timp si apoi sa nu puteti lucra la randament maxim, anunta Libertatea.

Cum poti distruge bacteria E.coli. Spalatul fructelor si al legumelor nu reprezinta o masura eficienta de eliminare a bacteriilor precum Salmonella sau E.coli, sustin oamenii de stiinta americani de la Universitatea Purde. Mai mult, prin spalare, cantitatea de pesticide nu este scazuta, asa cum se credea pana de curand. Potrivit cercetatorilor americani, bacterii periculoase pot fi gasite in toate tesuturile alimentelor principale, inclusiv in cele responsabile de transportul substantelor nutritive in plante, scrie Gandul.

Cinci trucuri sa-ti recastigi starea de bine. Ce bine era la mare pe plaja insorita sau la munte in hamac, admirand peisajul de poveste... Stiu, dupa atata relaxare si stare de bine, serviciul te indispune. Dar ce-ai zice daca ai profita in continuare de efectele binefacatoare ale acelor zile de concediu? Daca le alungi ce-ai castigat? Insa, inainte de toate astea ai nevoie si de cateva trucuri care te vor ajuta sa-ti recastigi starea de bine. Iata despre ce este vorba! Trezitul de dimineata te indispune. Stiu, insa trebuie sa incerci sa te mobilizezi. Nu e chiar atat de greu, informeaza Click.

Aveti probleme cu dantura? Cuisoarele calmeaza durerile de dinti. De cele mai multe ori, durerile de dinti sunt provocate de carii, care apar in urma unei alimentatii necorespunzatoare sau din cauza igienei dentare deficitare. Faptul ca dintii sunt cariati e semnalat prin dureri si printr- o sensibilitate la bauturi si la alimente reci sau fierbinti. In situatia in care cariile sunt mari, apar dureri si la un banal curent de aer. Durerile pot fi surde, intepatoare, pulsatorii si se extind cateodata la intreg maxilarul. Daca aveti carii este neaparat necesar sa va adresati dentistului. Este foarte important sa efectuati regulat un control al danturii, astfel incat cariile sa fie depistate din timp. Pentru calmarea durerilor, autorii cartii, dr. Heike Kovacs, Brigit Kaltenthaler si Iris Hammelmann, va sfatuiesc sa incercati si cateva tratamente naturiste. Integral in Libertatea.

Curele cu struguri intarzie imbatranirea. Bogate in antioxidanti, aceste fructe previn deteriorarea prematura a organismului si ne protejeaza inima si vasele sangvine. Este esential ca strugurii sa fie bine spalati inainte de a fi mancati, deoarece 71% din aceste fructe sunt contaminate cu pesticide, conform unui raport al Comisiei Europene. Curele cu struguri detoxifica organismul, combat oboseala si constipatia. In plus, datorita continutului ridicat de antioxidanti, cum ar fi delfinidina si resveratrolul, substante care neutralizeaza efectul nociv al radicalilor liberi, strugurii ajuta la mentinerea tineretii celulelor si tesuturilor, precum si la prevenirea bolilor cardiovasculare si a cancerului, relateaza Click.

Femeile fumatoare sunt cu 25% mai predispuse sa dezvolte afectiuni ale inimii in comparatie cu barbatii. Fumatul este o cauza reala a multiple forme de cancer la femei. Iar numarul femeilor care se imbolnavesc si mor din cauza cancerului este in crestere! Este de mult timp dovedit ca femeile fumatoare sunt mai predispuse la cancer pulmonar decat barbatii, ele dezvoltand aceasta boala dupa un consum mai mic de tutun si au risc mai mare de a face forma cea mai severa a cancerului pulmonar. Una din explicatii este ca femeile folosesc mai frecvent tigarile de tip "slim, low-tar, lights" care favorizeaza fumatul "compensator" - inhalarea mai profunda sau mai frecventa pentru a-si asigura "doza" de nicotina, informeaza Libertatea.