Cantareata Jennifer Lopez accepta sa participe la o petrecere privata pentru un onorariu de 1,2 milioane euro, Kylie Minogue pretinde intre 900.000 si 2,7 milioane de euro, iar legenda boxului Muhammad Ali (Cassius Clay) - 250.000. Romanca Nadia Comaneci e „cotata“ la fel ca si fostul tenismen german Boris Becker: cel putin 20.000 de euro pentru a participa la un asemenea eveniment, potrivit unui top publicat recent de cotidianul german „Bild“.

Sa o ai pe Jennifer Lopez la o petrecere privata te costa 1,2 milioane de euro. Daca vrei sa iei masa cu legenda boxului, Muhammad Ali, doar 250 de mii, Kylie Minogue accepta invitatiile pentru sume cuprinse intre 900 de mii si 2,7 milioane euro, rapperul P. Diddy poate fi „rezervat“ incepand cu numai 35 de mii de euro, iar pe Nadia Comaneci o „inchiriezi“ la pachet cu sotul ei, Bart Conner, de la 20 de mii de euro in sus, potrivit unui top publicat recent de cotidianul german „Bild“, care citeaza agentia britanica de intermediere „Celebrity Speakers“.

Pentru a da stralucire unei petreceri sau unei manifestari private, bogatasii lumii se adreseaza vedetelor, carora le ofera sume uriase pentru a aparea, uneori doar pentru douazeci de minute, alteori chiar pentru o noapte intreaga, la masa lor festiva, pe o miniscena sau la tribuna, pentru discursuri.

Multe dintre starurile lumii au „preturi fixe“ sau cer „pachete“ in care sunt incluse cazarea si zborul. Vedete din mai toate domeniile sunt „abordabile“, in schimbul unor sume mai mult sau mai putin fabuloase, in functie de gradul lor de popularitate si de scopul pentru care sunt „inchiriate“.

Cei „doritori“ sa isi inchirieze pentru scopuri private un star se pot adresa unei agentii specializate in asemenea servicii. Una dintre cele mai mari agentii in domeniu este „Celebrity Speakers“, cu sediul in Marea Britanie. Aceasta intermediaza intalniri cu staruri din toate domeniile, de la cultura si sport pana la politica si showbiz.

Fiecare vedeta are pretul ei

La categoria muzicieni, cei mai scumpi sunt membrii trupei „Rolling Stones“, care cer 4 milioane de euro pentru un concert privat de 90 de minute, la care se adauga cheltuielie de transport cu un jet privat si cheltuielile de cazare. Rod Stewart a incasat 4,5 milioane de euro pentru a fi „musafir“ la petrecerea aniversara a sultanului din Brunei, dar pentru aceasta suma artistul a petrecut toata seara la masa platitorului. La invitatia aceluiasi sultan, Elton John a dat un recital in Brunei, in schimbul sumei de 1,5 milioane de euro.

Evenimentul Zilei