SUBIECTELE ZILEI
fanatik.ro: Exclusiv. Diana Șoșoacă și mama ei au ajuns în instanță cu Comisia națională pentru compensarea imobilelor. Ce au decis magistrații Senatoarea Diana Șoșoacă și mama ei, medicul Alice Florescu, au acționat în judecată Comisia Națională pentru compensarea imobilelor, într-un proces în care miza este reprezentată de un teren de mii de metri pătrați.
Antivacciniștii care zguduie Europa - Situație explozivă în majoritatea țărilor de pe ”Bătrânul Continent” În timp ce zeci de mii de oameni ies în stradă în marile orașe europene pentru a protesta împotriva obligativității vaccinării și a altor măsuri menite să stopeze valul de noi infectări cu COVID-19, majoritatea guvernelor europene încearcă să rezolve puzzle-ul „indignaților” coronavirusului, scrie Parapolitika.
fanatik.ro: La 46 de ani, decanul Facultății de Drept are venituri fabuloase. Răzvan Dincă deține milioane de lei în conturi și câștigă anual o avere La data de 19 februarie 2020, Senatul Universității din București a decis validarea prof. univ. dr. Răzvan Dincă în funcția de Decan al Facultății de Drept a Universității din București, pentru un mandat de 4 ani.
NYT despre asaltul asupra Capitoliului: ”O singură zi. Doar de atât a fost nevoie pentru ca lumea să-și întoarcă privirea de la noi” Atacul de la 6 ianuarie împotriva Congresului, de către o gloată inspirată de fostul președinte Donald Trump, a marcat un precedent de rău augur pentru politica americană. A avut și un mare impact internațional, semnalând un considerabil declin al puterii și influenței globale americane, scrie New York Times.
fanatik.ro: Medicul Virgil Musta, despre explozia de cazuri, Omicron și valul 5: "Probabil că 25.000 de cazuri este varianta optimistă" Virgil Musta, unul dintre cei mai reputați medici care se află, de doi ani deja, în prima linie a luptei împotriva COVID-19, a explicat, pentru FANATIK, că, momentan, suntem abia la începutul valului 5 al pandemiei și că, din ăcate, lucrurile se vor înrăutăți rapid. ”Ne pregătim pentru al cincilea val. Nu știu dacă am intrat propriu-zis, cred că abia suntem încă la început. Toate țările când intră au un număr mare de creștere, e o fază ascendentă foarte mare. Și la noi a început să crească numărul de cazuri zilnice, dar suntem la început”, explică medicul Virgil Musta.
Analiză Foreign Policy: Rusia nu are condițiile demografice necesare pentru a susține un război În timp ce Rusia își petrecea o mare parte a anului 2021 masând trupe la granița cu Ucraina, o știre importantă a trecut aproape neobservată. În acest răstimp în care președintele rus Vladimir Putin amenința Ucraina, Rusia a suferit cel mai mare declin natural al populației sale de după al Doilea Război Mondial, pierzând 997.000 de locuitori între octombrie 2020 și septembrie 2021.
fanatik.ro: Cum poate fi scos AUR în afara legii. Demersul cu final incert al unui deputat PNL și care va fi soarta parlamentarilor lui George Simion Alexandru Muraru intenționează să scoată AUR în afara legii cu ajutorul procurorilor, el sesizând Parchetul în legătură cu faptul că acțiunile partidului condus de către George Simion și Claudiu Târziu ar contraveni ordinii constituționale. Prevederile legale aflate în vigoare fac îndoielnic succesul acestui demers, mai ales că procedura nu este reglementată foarte riguros. Pe de altă parte, chiar dacă demersul deputatul PNL ar fi încununat de succes, actualii deputați și senatori AUR nu ar putea fi scoși cu ușurință din Parlament, fiind probabilă apariția unor noi conflicte de natură constituțională.
fanatik.ro:​ Ce mai face Gheorghe Funar, fostul primar al Clujului. Pentru că primește doar 3000 de lei pe lună, politicianul vrea pensie specială Devenit cunoscut ca primar al Clujului, Gheorghe Funar (72 de ani) a dat recent în judecată Parlamentul, solicitând acordarea pensiei speciale. Politicianul a candidat ultima dată în 2019, la europarlamentare.
fanatik.ro: Ireal! Un revelion într-un restaurant de lux din România, cât salariul minim pe economie. Ce diferențe sunt față de petrecerile fastuoase din Dubai Un revelion într-un restaurant de lux din România a ajuns să coste nu mai puțin decât un salariu minim net, chiar dacă asta ar însemna că, la banii plătiți, te-ai putea apropia de petrecerile fastuoase din Dubai. Noaptea dintre ani a fost sărbătorită mereu cu fast în fiecare colț al planetei. Petrecerile se țin lanț și miliarde de oameni se distrează și încearcă să rămână cu o amintire de poveste. Cu toate acestea, indiferent de zonă, Revelionul păstrează câteva detalii care se aplică pe tot globul.
Presa greacă: Turcia dezvoltă programe secrete de armament - Planuri pentru a deveni o putere nucleară? Turcia dezvoltă programe secrete de armament, potrivit dezvăluirilor făcute de un înalt oficial al industriei de apărare a țării. „Pot spune clar că vom avea pe câmpul de luptă elemente care vor avea efect de surpriză și care vor înfrunta și vor neutraliza capabilitățile adversarilor, oricare ar fi ei”, a spus Ismail Demir, șeful Președinției Industriei de Apărare, într-un interviu, citat de To Vima.
fanatik.ro: Soțul Ancăi Dragu a dat statul în judecată și vrea despăgubiri. Marius a primit un milion de lei în 2018, după ce fusese expropriat Recent, Anca Dragu, fostul președinte al Senatului, s-a trezit implicată într-un scandal mediatic după ce g4media.ro a publicat documente care atestă faptul că aceasta ar fi folosit resursele insitituției pe care o conducea în timpul unei vacanțe petrecute în vară, cu familia, în Franța.
fanatik.ro: Diana Șoșoacă, victorie în instanță. Avocata a obținut anularea unei sancțiuni primite din partea Senatului ​Pe 17 decembrie 2021, Curtea de Apel București a dat un prim verdict în procesul deschis de Diana Șoșoacă împotriva Senatului, care o sancționase în primăvară cu avertisment scris. În primăvară, Comisia Juridică a Senatului hotărâse sancționarea Dianei Șoșoacă - pe motiv de comportament inadecvat - cu avertisment scris, măsură care însemna că senatoarea nu mai poate reprezenta instituția, în nici o circumstanță, vreme de trei luni.
fanatik.ro: Exclusiv. Cum arată monumentul ridicat la mormântul Alinei Ciucu, fata ucisă la metrou. "Pentru cei dragi ești încă vie, iubirea crește din durere" Unul dintre cele mai cutremurătoare cazuri din ultimii ani s-a petrecut pe 12 decembrie 2017, când Magdalena Șerban, o femeie din Craiova, a împins-o în fața metroului pe Alina Ciucu (25 de ani), originară din satul doljean Lișteava, comuna Ostroveni.
fanatik.ro: A avut trei joburi și a lucrat 7 zile din 7! Povestea unui tată devotat care și-a surprins fiica cu o rochie de absolvire de vis Crăciunul a propus mai multe povești impresionante. Printre ele s-a aflat și cea a unei adolescente care își dorea foarte mult o rochie pentru balul de absolvire, dar căreia i s-a spus, inițial, că familia ei nu are cum să-și permită un asemenea cadou.
fanatik.ro: Crăciunul lui Florin Piersic, de la amintirile cu Alain Delon la avionul care „pica în bot”. Ce nu i-a dezvăluit actorul lui Dan Negru, în Dubai! „Lawrence al Arabiei” este capodopera cinematografică în care Peter O’Toole a scris istorie, dar Florin Piersic a scris o parte din istoria emoției sale în Dubai, unde a fost invitat de Dan Negru, și o parte din secretele acestei vizite au fost dezvăluite, în exclusivitate, pentru FANATIK. Florin Piersic stârnește o durere a curățeniei de neimaginat. În această seară, de la ora 20.00, postul Antena 3 va difuza o parte din interviul realizat alături de Dan Negru, în Dubai. Vă vine să credeți, Florin a mers pentru prima oară, deși Dubai este raiul vedetelor ! El nu se consideră „vedetă”, ci prieten. Din acest motiv a acceptat să ne ofere interviul de față, vorbind… prietenește. Pentru că, așa cum spune chiar el, „nimic nu înlocuiește iubirea publicului”.
fanatik.ro: Topul miniștrilor cu cele mai scurte mandate. Plagiatul și declarațiile neinspirate i-au lăsat fără funcție Deputatul PNL Florin Roman a avut un mandat ca ministru al Cercetării și Digitalizării după numai 20 de zile, între 25 noiembrie și 20 decembrie, fiind nevoit să demisioneze din cauza scandalului de plagiat. Alții însă au stat și mai puțin la ministerele în fruntea cărora au fost numiți, ei trebuind să plece, de obicei, din cauza informațiilor compromițătoare publicate în presă imediat după ce au devenit membri ai Guvernului. Se poate însă și mai rău întrucât unii politicieni au fost propuși pentru funcții în Guvern însă nu au mai apucat nici măcar o zi în care portarul de la minister să li se adreseze cu obișnuitul „Să trăiți, dom’ ministru!” deoarece nominalizarea lor a fost retrasă înaintea numirii lor efective.
fanatik.ro: Atracțiile turistice care rămân inaccesibile și în 2022. Care sunt variantele alternative pentru petrecerea vacanței Unele dintre aceste locuri emblematice sunt în curs de renovare sau modernizări care le vor face și mai atractive atunci când se redeschid, în timp ce altele sunt pe cale să dispară definitiv. Există totuși planuri de rezervă și opțiuni alternative pentru toate aceste locuri. Muzeul Smithsonian al Aerului și Spațiului (Washington, DC) - acest muzeu popular din capitala SUA se află în mijlocul unei renovări masive de șapte ani în care „toate cele 23 de expoziții vor fi complet reimaginate, cu noi spații de prezentare și atracții”.
fanatik.ro: Reportaj la casa natală a lui Nicolae Ciucă. Părinții premierului: 'Nu ne place deloc că Nicu e prim-ministru. Nu e bine pentru el!" Militar de carieră, Nicolae Ciucă (54 de ani) a fost instalat în fruntea guvernului pe 25 noiembrie, după ce formula propusă de el a trecut de votul Parlamentului cu o largă majoritate, 318 voturi ”pentru” și 126 ”împotrivă”. Conform CV-ului oficial, Nicolae Ciucă a absolvit inițial Liceul Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova (1985), şi Şcoala Militară de Ofiţeri Activi “Nicolae Bălcescu” de la Sibiu (1988). După Revoluție, Ciucă a urmat Cursul de perfecţionare de comandanţi companii cercetare, la Făgăraş, studiind ulterior la Academia de Înalte Studii Militare, specialitatea Arme Întrunite (1993-1995).
Financial Times: O poveste despre două elite, la Washington și Beijing Greg Treverton era cândva prevestitorul suprem al Americii. În calitate de președinte al Consiliului Național de Informații el coordona publicarea o dată la patru ani a raportului guvernamental Global Trends [„Tendințe Globale”]. Ediția din 2017 a acestuia admitea cu prudență vulnerabilitatea Americii. Acum, patru ani mai târziu, Treverton s-a mutat în mediul universitar și are o viziune mult mai pesimistă. Săptămâna trecută a publicat împreună cu Karen Treverton un articol intitulat „Vine războiul civil”, scrie Financial Times.
fanatik.ro: Lovitura anului: a câștigat 33.000.000 dolari în 5 minute la Elrond! Zeci de mii de români au pierdut sume mari! A provocat un scandal uriaş şi a înapoiat 30% din profit Lumea crypto-ului românesc este zguduită de un scandal care arată cât de ușor se pot face banii în acest univers, dar şi cum la fel de uşor poţi să-i pierzi în cazul în care investeşti fără să fii foarte bine informat. Vorbim despre un profit de peste 33 de milioane de dolari, realizat de o singură persoană în doar câteva minute. Cum a fost însă posibilă o asemenea reușită? Sursa controverselor este noul proiect Holoride, lansat cu surle şi trâmbiţe în urmă cu doar câteva zile pe blockchain-ul Elrond.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Spovedania unui om... bun la toate
Un tânăr intră în biserică: - Părinte, vreau să mă spovedesc. - Haide, fiule, ușurează-ți sufletul! - Săptămâna asta, am ajutat o prietenă să monteze un dulap. L-am montat, a început să plouă și ea îmi spune...
Caricatura Zilei: Minivacanță
Din păcate realitatea nu este de multe ori conform așteptărilor...
Mema zilei: În toate lucrurile rele există și un bine
Despre greve, bmw-uri și viața noastra care curge liniștit...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by