SUBIECTELE ZILEI
subiectele zilei
Foto: Colaj foto

Subiectele zilei: Anunțul Ministerului Justiției, văzut ca un nou OUG 13; Elevii de clasa I ar putea rămâne repetenți

de L. S. HotNews.ro
USR au transmis un mesaj duminică seara pe Facebook intitulat „Istoria se repetă”, făcând referire la momentul în care guvernul Iordache a emis celebra OUG 13/2017, aproape acum 2 ani. Liderul PNL a venit și el cu o declarație cu privire la anunțul Ministerului Justiției, susținând că „PSD-ALDE guvernează pentru infractorii condamnați și pentru cei necondamnați”.
Aaron Ross Powell
Foto: libertarianism.org

Interviu Aaron Ross Powell: Oamenii prinși în mrejele populismului sunt cei care cred că libertatea celorlalți le produce o vătămare / Istoric, alternativele pe care le-am avut la democrație au fost teribile

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 19 Ian 2019 Revista Presei | Subiectele Zilei
Aaron Ross Powell este directorul și editorul Libertarianism.org, un proiect al Cato Institute și totodată una dintre gazdele podcast-ului Free Thoughts, o emisiune săptămânală dedicată ideilor libertariene. Putem privi relația noastră cu politica în analogie la cum se raportează un bolnav de cancer la chimioterapie. S-ar putea ca, pentru acesta, chiomioterapia să fie cea mai bună soluție cu toate că această procedură medicală are numeroase efecte negative", spune Aaron Ross Powell.
Romanii si dentistul
Foto: Stirile ProTV

Știrile ProTV: De ce suntem pe ultimul loc în Europa la igienă dentară. „De 15 ani țin periuța în dulap”

de Stirile ProTV Stirile ProTV
Sâmbătă, 19 Ian 2019 Revista Presei | Subiectele Zilei
Deşi România este printre ţările cu cei mai mulţi medici stomatologi pe cap de locuitor din Europa, noi suntem pe ultimul loc la igiena dentară.
Recidivist
Foto: Stirile ProTV

​Știrile ProTV: Reacția recidivistului care a bătut un bătrân în Galaţi şi i-a furat 500 de euro şi telefonul

de Stirile ProTV Stirile ProTV
Sâmbătă, 19 Ian 2019 Revista Presei | Subiectele Zilei
Individul acuzat că a bătut un bătrân din Galaţi şi i-a furat 500 de euro şi telefonul, a fost arestat sâmbătă. Era căutat de poliţişti de cinci zile.
subiecte
Foto: Colaj foto

Subiectele zilei: 12 judecători români au considerat că dacă fetele minore violate nu au spus părinților, tăcerea e dovada că și-au dat consimțământul pentru sex. / La școală copiii învață cuvinte obscene, teorii ale conspirației iar dacă nu le convine, mesajul este simplu „Du-te la mă-ta acasă!"

de Cristina Filip HotNews.ro
Sâmbătă, 19 Ian 2019 Revista Presei | Subiectele Zilei
În urma vizitei, Guvernul României a transmis printr-un comunicat oficial că ”Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reconfirmat interesul României pentru consolidarea și aprofundarea relațiilor cu Statul Israel în domeniul cooperării strategice, securitate cibernetică și energetică, medicină, cercetare și inovare”. Nimic, însă, despre mutarea ambasadei, deși, subiectul a făcut înconjurul presei.
Editorial Digi24
Foto: Digi24.ro

Digi24: Urmează câteva săptămâni de foc! PSD va repeta momentul ianuarie 2017

de Digi24 Digi24.ro
Este an electoral. În mai vor fi alegeri europarlamentare, în noiembrie/ decembrie prezidențiale. Tot ce se întâmplă în aceste zile are legătură cu cele două scrutinuri, în special cu ultimul, care vor decide arhitectura puterii pe următorii cinci ani. Dar nu numai, spune Dan Turturică.
Romance prinse la furat in UK
Foto: Stirile ProTV

​Știrile ProTV: Parfumuri de 4.500 de lire găsite sub fustele a patru românce, în UK. Metoda hoațelor

de Stirile ProTV Stirile ProTV
Patru femei de origine română, care au furat dintr-un magazin din Marea Britanie parfumuri în valoare de 4.500 lire sterline, pe care le-au ascuns sub fustele modificate special, au fost condamnate în total la peste 5 ani de închisoare.
Ironie cu Iohannis
Foto: Stirile ProTV

Știrile ProTV: ”10 years challenge”. Ironia Ambasadei Suediei pentru Guvern și glume despre politicieni

de Stirile ProTV Stirile ProTV
Vedete, dar şi oameni de rând, ba chiar companii şi instituţii publice au intrat în ultimele zile în jocul “10 years challenge”, mai pe româneşte - poza de acum 10 ani.
subiecte
Foto: Colaj foto

​Subiectele zilei: Se caută soluții pentru diminuarea efectelor recursului compensatoriu; iar Olguța Vasilescu și Adrian Severin îmbracă cămașa de martir: ”Mă vor în groapă” sau ”Nu pot fi scos din memoria Europei”

de Cristina Filip HotNews.ro
Andre Pleșu scrie că, pînă una-alta, sîntem învinși nu de oștiri monumentale, nu de strategii subtile, nu de personalități vînjoase, inteligente, cuceritoare, ci de chintesența mediocrității naționale, de o mînă de șmecheri nătîngi și gureși, bucuroși de victoria lor și de melancolia noastră. Cristian Tudor Popescu scrie despre efectele renunțării la Brexit pentru România "renunțarea la Brexit ar da startul declinului trendului populist, naționalist care a cuprins mai multe state europene, inclusiv România”; Dacă aveți nervi tari vi-l prezentăm pe domnul Severin așa cum se prezintă el pe dcnews.ro.: o glorie a neamului, deținut politic, vârf al Europei...
subiectele zilei
Foto: Colaj foto

Subiectele zilei: Cum s-a văzut în presă decizia CCR asupra protocoalelor SRI-Ministerul Public; Brexitul a căpătat o forţă de distrugere enormă

de L. S. HotNews.ro
CCR a admis sesizarea pe tema protocoalelor SRI-Justiție și lasă la latitudinea instanțelor judecătorești să stabilească pentru dosarele în curs de judecată. Efectele recursului compensatoriu continuă să fie unul din principalele subiecte din România. Luptătorul „Ursul Carpatin”, care a fost coleg de celulă cu „Ucigașul din Mediaș”, se declară șocat, nu surprins de crima care a avut loc cu câteva zile în urmă, a scris Gheorghe Ignat pe blogul său personal...
Theresa May declanseaza Brexitul
Foto: Agerpres

Presa internațională după ce Theresa May a supravieţuit moţiunii de cenzură

de Ionut Baias HotNews.ro
Să emiți ipoteze în saga Brexit a devenit exercițiul cel mai riscant și mai aleatoriu cunoscut vreodată în prognoza politică, scrie Le Soir, care punctează totuși că respingerea va folosi unui nou început. May este mai tentată să se deplaseze imediat la Bruxelles pentru a obţine un alt pragmatism într-o flexibilitate inovatoare a celor 27, dramatizând pe plan intern la limită scenariul Brexit-ului fără acord sau chiar a reversibilităţii Brexit-ului, permițându-i să îndrepte Westminsterul spre un nou vot, scrie Diario de Noticias. În schimb, Le Point crede că cea mai rezonabilă opțiune pentru europeni este aceea de a se resemna cu cel mai rău scenariu: plecarea Regatului Unit fără acord. Le Figaro vorbește de mentalitatea britanică de ”țară neocupată”.
CTP
Foto: Digi24

Digi24: CTP: Aşa arată situaţia de stare de asediu în care se află acum România

de Digi24 Digi 24
Protocoalele de colaborare dintre SRI şi Parchetul General au fost declarate neconstituţionale. Dincolo de consecinţele juridice ale acestei decizii a CCR, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit despre "situaţia de stare de asediu în care se află acum România", precum şi instituţiile care încă sunt sub controlul partidului lui Liviu Dragnea.
Controversa
Foto: Stirile ProTV

Știrile ProTV: O tânără în moarte cerebrală, deconectată de la aparate fără acordul familiei

de Știrile ProTV HotNews.ro
​O femeie din Sibiu acuză medicii de la Spitalul Municipal că au fost inumani, atunci când fiica sa, în vârstă de 23 de ani a intrat în moarte cerebrală.
Casa de pe domeniul de pescuit lacul Belina
Foto: Hotnews

TelDrum a dat în judecată Consiliul Județean Teleorman / Șeful CJ: Cer suspendarea hotărârii prin care am dat înapoi Insula Belina către Apele Române

de R.M. HotNews.ro
TelDrum a dat în judecată Consiliul Județean Teleorman, după ce autoritatea locală a redat în noiembrie Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea Apelor Române, scrie cotidianul Liber în Teleorman.
Sediul ANAF
Foto: Agerpres

"Amnistia" pentru datoriile la stat: Firmele cu datorii la Fisc vor putea primi înlesniri la plată pe o perioadă de maximum 7 ani (proiect, profit.ro)

de R.M. HotNews.ro
Firmele cu datorii la Fisc, inclusiv cele controlate de stat, vor putea primi înlesniri la plată pe o perioadă de maximum 7 ani, la cerere, acest mecanism urmând să fie o alternativă la eșalonarea la plată din prezent, arată un proiect de ordonanță de guvern obținut de Profit.ro.
subiectele zilei
Foto: Colaj foto

Subiectele zilei: Din cărțile care îi apar azi în România, Eminescu ar fi câștigat din drepturile de autor în jur de 2.500 de lei pe lună; Cum a văzut presa discursul lui Dăncilă din PE; Efectele recursului compensatoriu continuă să stârrnească

de L. S. HotNews.ro
Din ipostaza de titular executiv al Președinției Consiliului Uniunii Europene, Viorica Dăncilă a executat la Strasbourg un exercițiu de pseudosuveranism în fața unui Parlament European gol, scrie Deutsche Welle. Guy Verhofstadt a avertizat-o marţi pe Viorica Dăncilă că guvernul pe care îl conduce ar putea fi al treilea în cazul căruia va fi activat Articolul 7 din Tratatul Uniunii Europene. Juncker, absenţă nefirească din plenul PE, titrează Adevărul.
Brexit. Ce urmeaza
Foto: Captura New York Times

Presa internațională despre respingerea acordului de Brexit: ”Un astfel de vot ar trebui să ducă la demisia premierului”

de Stefan Lupu, Ionut Baias HotNews.ro
În vremuri normale, o astfel de înfrângere asupra unei părți cheie a legislației guvernamentale ar urma să fie urmată de demisia primului ministru, scrie BBC. Unii observatori descriu bătălia finală pentru Brexit nu ca pe un clivaj între Marea Britanie și UE, ci mai degrabă ca pe o luptă pentru putere între guvern și parlament. Aceasta ar putea duce la o criză constituțională, pentru că nimeni nu știe cu adevărat ce s-ar putea întâmpla ulterior, scrie Deutsche Welle. NY Times face mai multe scenarii cu ceea ce ar putea urma votului de marți seară.

Trafic
Foto: Stirile ProTV

Știrile ProTV: Românii preferă mașinile SH și fac reparații ieftine. Pericolele la care se expun

de Știrile ProTV Stirile ProTV
Maşinile second-hand se înmulţesc pe şoselele din România, dar şi mai grav este că unii proprietari aleg pentru reparaţii cele mai ieftine piese şi servicii, avertizează mecanicii auto.
Iarna
Foto: Stirile ProTV

Știrile ProTV: Urmează un ger cumplit, urmat de alte fenomene extreme. Explicațiile ANM

de Știrile ProTV Stirile ProTV
​Deşi mulţi s-au săturat deja de iarnă, 2018 a fost al treilea cel mai fierbinte an din ultimul secol. Temperatura medie a fost cu 1,6 grade mai mare faţă de media calculată pentru intervalul 1900-2018.
Actualitate
Foto: Stirile ProTV

Subiectele zilei: Tudorel Toader şi legea borfaşilor, subiectul central al zilei; De ce nu foloseste nimeni terminalul Multimodal Străuleşti. Parcarea prea scumpa: 1 leu/oră; Reportaj FAZ despre cartierul Burnt Oak, Mica Românie din Londra

de Ionut Baias HotNews.ro
Crima de la Mediaș și recursul compensatoriu țin prima pagina a presei interne. 14.402 deţinuţi au fost eliberaţi pe baza recursului compensatoriu. Dintre aceştia, 742 au revenit în puşcărie. Toader nu-și asumă legea recursului compensatoriu. Incredibil. Şi strigător la cer. Tudorel Toader n-a demisionat din funcţie nici după abominabila crimă din Mediaş, titrează Deutsche Welle....

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Ardeleanul la birt
Cere două “cinzeci” şi îşi îndeamnă fecioru’: – No, be’!
Bancul zilei: Deconturi
Contabilul verifică decontul unuia dintre parlamentari. – Dar cifra asta astronomică ce reprezintă?!!
Bancul zilei: Ghiciți personajele?!
București. Ceremonia oficială de preluare a președinției Consiliului UE, desfășurată la Ateneu, în prezenţa liderilor europeni. În timpul evenimentului, în sală au intrat doi bandiţi. Şi-au...
Bancul zilei: Mai merge un banc cu mândria britanica și partenerii din UE?
Un turist american viziteaza Londra, cand de-odata simte nevoia sa urineze. Cauta,cauta si nu gaseste nici o toaleta. Neavand incotro intra intr-o straduta, se apropie de un colt mai intunecat langa un zid mai inalt si incepe sa se deschie la fermoar. Inca inainte de-a incepe sa urineze simte o bataie usoara pe umar. Se intoarce si langa el se afla un politist tipic englez...
Bancul zilei: BREXIT-ul, explicat altfel
John, valetul, intră val-vârtej: - Sir, au anunțat furtuni puternice pe Canalul Mânecii. Va fi dezastru! - Oh, John!...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version