Un câine a dat foc unui bloc, în Israel, după ce s-a jucat cu o brichetă. Un incendiu a izbucnit, noaptea trecută, într-o clădire rezidenţială din oraşul israelian Kiryat Gat situat în sudul ţării. După ce au vizionat imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din zonă, anchetatorii au descoperit că un câine s-a aflat la locul incidentului în momentul în care a izbucnit incendiul. Patrupedul, care trăieşte într-un apartament de la parterul clădirii, a fost observat în înregistrările video ducând în bot un obiect despre care poliţiştii suspectează că era o brichetă. Acesta s-a aşezat pe o canapea aflată în curte şi s-a jucat cu obiectul până când în zona botului său s-a declanşat o scânteie. Câinele s-a uitat la flăcări, care au curpins rapid restul clădirii, moment în care a început să latre, scrie Libertatea.

faze tariFoto: Colaj foto

Un avion a aterizat de urgenţă din cauză că stewardesele nu puteau face cafea. Pasagerii unui zbor spre Tenerife s-au trezit la Manchester în urma unei decizii neobişnuite a echipajului. Zborul companiei aeriene Jet2 care a decolat sâmbătă dimineaţă de pe aeroportul din Glasgow cu destinaţia Tenerife a aterizat de urgenţă la Manchester. Motivul i-a înfuriat însă pe pasageri, care au criticat decizia echipajului pe reţelele sociale, scrie Metro. Piloţii aeronavei au decis să aterizeze după ce stwardesele au descoperit că nu pot face cafea sau ceai din cauză că nu au apă fierbinte, scrie Stirile ProTv.

Pisica în criză de identitate: se crede câine şi asmute patrupezii vecinilor. O filmare cu o pisică ce latră pe geam a apărut în iunie 2011 pe postul de televiziune CNN. În imagini, realizate chiar de stăpânul pisicii, se vede cum felina latră la oamenii de pe stradă şi la câinii vecinilor, iar când realizează că stăpânul ei o filmează sunetele pe care le scoate se transformă treptat în mieunat. „E o pisică ce are o criză de identitate. Serios. (...) Când îşi dă seama că e prinsă de stăpân începe să miaune“, spune prezentatoare emisiunii de la CNN, potrivit Adevarul.

Ai-Da, primul robot din lume care pictează. Inteligența artificială își face apariția tot mai mult în viața noastră, la fel și automatizarea. Dar poate fi creativ un robot? Aidan Meller, un proprietar de galerie de artă din Marea Britanie, crede că da. Acesta aduce drept argument pe Ai-Da, despre care creatorii săi susțin că poate face portrete cu ajutorul brațului său robotic. Aceasta are un „cap” robotic, cu camere în ochi. Ai-Da va putea privi oamenii și îi va putea urmări cu privirea prin cameră. Poate să își deschidă și să își închidă gura. Dacă te aproprii prea mult, va clipi și se va da înapoi, scrie Libertatea.

Ei sunt campionii mondiali ai ideilor nebune. Fotograful israelian Guy Vainer, de 33 de ani, s-a trezit tată de gemeni în 2016 când soţia lui, Dalit, i-a născut pe Yanai şi Barak. Şi cum meseria de părinte nu presupune zile libere, Guy s-a apucat să şi-o exercite cum a ştiut el mai bine. A folosit mască de gaze atunci când schimba scutece, şi-a modificat bicicleta adaptându-i cărucior în faţă şi a instalat pe coada de la mătură un dispozitiv pentru două biberoane care îi permitea să urmărească meciul de fotbal şi să îşi hrănească în acelaşi timp odraslele. Însă cea mai tare creaţie a sa a fost cuşca pentru gemeni. Le-a amenajat micuţilor Yanai şi Barak o cuşcă din metal şi i-a instalat în curtea casei lor din Slomi, potrivit Click.