Şi-a făcut fustă din cărţi. Creatoarea franceză Sylvie Facon a făcut o colecţie întreagă de haine din cărţi. Ea a avut nevoie de 250 de ore ca să realizeze acest model cu totul de excepţie. Stilista a creat chiar şi rochii de seară din cărţi. Pentru fustă a folosit foile şi pentru corset cotoarele cusute şi lipite cu ajutorul unor substanţe speciale. Preţurile creaţiilor cu totul neobişnuite sunt cuprinse între 250 şi 2.000 de euro, scrie Click.

faze tariFoto: Colaj foto

Ce a pățit o fetiță care s-a prefăcut că are varicelă pentru a nu merge la școală. Lily Schooley, în vârstă de 6 ani, din Saint Austell, și-a pictat pe față și pe corp puncte roșii și s-a prefăcut că este bolnavă. Dar planul i-a fost dat peste cap în momentul în care părinții ei și-au dat seama ce au făcut. Mama lui Lily s-a abținut să nu râdă când copila a venit alergând spre ea, plângându-se că o mănâncă tot corpul, potrivit metro.co.uk. Părinții i-au spus micuței că este necesar să meargă la doctor, lucru care a speriat-o pe Lily care a vrut „să se facă bine în mod miraculos” și a încercat să-și șteargă punctele roșii de pe corp, scrie Libertatea.

Turiştii care-şi fac selfie-uri pe o plajă din Thailanda riscă pedeapsa cu moartea. Turiştii care îşi fac selfie-uri pe insula thailandeză Phuket ar putea risca pedeapsa cu moartea, pentru că le-ar distrage atenţia piloţilor, scrie Daily Mail. Plaja este situată chiar lângă aeroport, în sudul Thailandei, şi a devenit o destinaţie populară pentru turiştii care sunt dornici să facă poze cu un avion zburându-le deasupra capului. Însă şefii aeroportului sunt furioşi şi au promis că vor închide partea respectivă a plajei, din cauza îngrijorării că un selfie le-ar putea distrage atenţia piloţilor şi ar putea duce la un accident, potrivit Adevarul.

Cea mai mică armată din lume, la București pentru a-l păzi pe Papa Francisc. Comandanţii vestitei Gărzi Elveţiene, împreună cu jandarmeria Vaticanului, se află în aceste zile în ţara noastră. Verifică tot traseul Papei Francisc la Bucureşti, Blaj, Șumuleu ori Iaşi şi stabilesc ultimele detalii de securitate, împreună cu autorităţile române. Papa Francisc va fi păzit în permanenţă, însă cei din Gardă nu vor purta uniformele care i-au consacrat. În paralel, la Catedrala Sfântul Iosif se lucrează intens, pentru că acolo va avea loc prima întâlnire a Papei cu românii, potrivit Stirile ProTv.

Comori rare antice care poartă nume biblice au fost descoperite în Ierusalim. Descoperirile uimitoare datează din perioada Primului Templu în Oraşul lui David din Ierusalim. Artefactele au fost descoperite în rămăşiţele unei clădiri distruse în secolul al VI-lea î.e.n., probabil în timpul distrugerii Ierusalimului de către babilonieni în anul 586 î.e.n., scrie Fox News. Au fost găsite cioburi de vase în clădire, indicând că cele două au supravieţuit unui foc major. Ambele artefacte au scris ebraic antic. În vremurile antice, o ştampilă reală sau „bulla”, era folosită pentru a legaliza documente, potrivit Descopera.