Un fermier și-a vopsit câinele în tigru ca să sperie maimuțele invadatoare. Disperat să limiteze pagubele, un fermier din India s-a decis să-și picteze câinele în tigru, în speranța că astfel va alunga maimuțele care îi fură recoltele cu regularitate. Srikant Gowda, un fermier din Karnataka, a ajuns recent la știri în lumea întreagă după ce s-a relatat că a folosit vopsea de păr pentru a-și vopsi câinele în dungile caracteristice tigrilor, relatează Incredibilia.

Faze tariFoto: Colaj foto

Maimuțele din Japonia și-au creat propriul “spa” pentru a scăpa de gerul iernii. Maimuţele nu sunt, în general îndrăgostite de apă, dar o specie din Japonia s-a adaptat în ultimele decenii. Au fost numite de localnici “maimuţe de zăpadă”. Sunt de fapt nişte macaci, care au descoperit că izvoarele termale combat cu succes frigul iernii. Aşa că îşi petrec cea mai mare parte din timp făcând baie în apa caldă, atât de relaxate, încât unele chiar adorm acolo, potrivit Știrile Protv.

Piese auto, realizate din resturi de cafea reciclate. Ford vrea să colaboreze cu McDonald’s pentru a produce componente mai ușoare. Constructorul de automobile Ford vrea să încheie un parteneriat cu McDonald's pentru a recicla resturile de cafea, mai exact cojile boabelor ce rămân după prăjire. Acestea ar putea fi folosite pentru a fabrica piese auto mult mai ușoare, iar astfel autovehiculele ar deveni mai eficiente din punct de vedere energetic, scrie Libertatea.

Un ţipar furnizează energie electrică pentru decoraţiile de Crăciun de lângă acvariul lui. Un ţipar numit Miguel Wattson a devenit un punct de atracţie la Acvariul din Tennessee după ce a fost montat, în acvariul lui, un sistem care preia electricitatea generată de peşte şi o foloseşte pentru a ilumina decoraţiile de Crăciun din apropiere. Peştele de apă dulce generează electricitate atunci când încearcă să găsească hrană, când mănâncă, este stresat sau se simte ameninţat, potrivit lui Kimberly Hurt, angajată a acvariului, notează Descoperă.

Ca să crească producția de lapte, autoritățile ruse au echipat vacile cu căști de realitate virtuală. Pentru a reduce anxietatea vacilor și a crește producția de lapte, autoritățile ruse au echipat vacile de la o fermă de lângă Moscova cu căști de realitate virtuală proiectate special pentru bovine. Cercetările au arătat că există o legătură între starea emoțională a vacilor și producția zilnică de lapte. Se cunosc cazuri de ferme de vaci care le puneau muzică clasică animalelor pentru a le scădea nivelul de stres și a crește productivitatea, conform Incredibilia.