Liderul PP-DD Dan Diaconescu a declarat la Romania TV ca vrea sa cumpere combinatul Oltchim, impreuna cu si pentru poporul roman, pentru a-l salva din mana "ciocoilor". El a precizat ca a trimis deja o scrisoare in acest sens guvernului USL.

Dan Diaconescu incearca sa blocheze privatizarea OltchimFoto: Agerpres

"Incerc sa cumpar Oltchim, dar nu singur, nu doar eu. Impreuna cu toti telespectatorii dumneavoastra, cu ai mei, cu poporul, cu toti oamenii care vor sa subscrie la acest act", a declarat Diaconescu la Romania TV, potrivit rtv.net.

Dan Diaconescu a precizat ca si-a exprimat oficial intentia de a licita pentru Oltchim printr-o scrisoare trimisa Guvernului. "Daca nu cumparam noi Oltchimul, il va cumpara o firma PCC, o firma, zic eu, a grupului Basescu, pentru ca e reprezentata oficial in Romania de Sebastian Vladescu", a sustinut liderul PP-DD.

Acesta a apreciat ca pretul de vanzare este relativ mic in comparatie cu valoarea reala a combinatului. "Caietul de sarcini este de 20.000 de lei si il platesc eu din banii mei si garantia de 130.000 de euro, bani pe care ii vom aduna foarte repede de la telespectatorii nostri si apoi sa cumpar cu 4 milioane de euro ceva ce face de fapt 8 miliarde de euro. De ce sa cumpere polonezii ceva cu 4 milioane de euro pentru poporul polonez si sa nu cumparam noi pentru poporul roman?", a mai spus Dan Diaconescu.