Victor Ponta, Crin Antonescu si Sorin Oprescu se afla in platoul emisiunii "Sinteza zilei" de pe Antena 3. Cei trei oameni politici si-au reafirmat increderea unul in celalalt precum si in continuitatea proiectului politic USL. Liderul liberal a vorbit despre alianta PNL-PNG spunand ca este vorba despre o simpla candidatura a unui om care crede in proiectul lor politic si nu intelege de ce lumea "ii cere lui Gigi Becali mai multe decat UNPR-ului sau lui Sorin Frunzaverde".

Sinteza zileiFoto: captura Antena 3

Atat Antonescu cat si Oprescu cred ca Gigi Becali a fost sincer cand a negociat o alianta politica cu Elena Udrea cum este si acum. "Gigi Becali, care are calitati si defecte ca fiecare om-si recunosc ca avem putine lucruri in comun-si are un discurs care are relevanta la o anumita parte a populatie. Cand Becali zice ca sustine acest proiect politic, eu nu pot sa zic ca nu-i iau in seama pe oamenii care-l sustin", a mai punctat seful liberalilor.

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a explicat luni ca a sustinut candidatura lui Gigi Becali pe listele USL la parlamentarele din 9 decembrie din rationamente de ordin strategic, si anume pe motiv ca finantatorul echipei Steaua sprijina Uniunea Social Liberala in demersul impotriva presedintelui Traian Basescu si ca il poate infrunta mai bine pe Dan Diaconescu, citeaza Agerpres.

'Decizia cu Gigi Becali am sustinut-o din doua motive: un motiv strategic - ne-am asumat ca USL nu este doar adunarea liberalilor cu social-democratii sau Antonescu cu Ponta, este adunarea tuturor celor care vor sa ne sprijine sa scapam de regimul Basescu. Ne-am asumat strategic ca orice om care este alaturi de noi in aceasta batalie nu incepem sa-i spunem 'domnule, de tine nu-mi place, mai du-te pe la scoala'', a spus Victor Ponta.

Ponta: Am identificat resursele necesare pana la sfarsitul anului din incasari suplimentare, din realocari

Premierul Victor Ponta a dat declarat luni, la Antena 3, ca executivul a identificat resursele necesare pentru a asigura, pana la sfarsitul anului, termoficarea oraselor, pentru educatie, sanatate.

'Da, am gasit solutii si incep cu ce este mai important, cu solutiile. Avem in plus incasari suplimentare la buget in special de la ANAF, acolo unde mafia condusa de domnul Blejnar (fostul sef al ANAF Sorin Blejnar - n.r.) capusa practic incasarile la bugetul statului, avem realocari din alte domenii, pentru ca cei de la PDL sunt foarte suparati ca le-am taiat pe unde am gasit cheltuielile prevazute pentru firmele lor de partid pentru acest an si din venituri suplimentare. De exemplu, am avut o licitatie plina de succes referitoare la licentele pentru ultima generatie 4G', a afirmat Victor Ponta.

El a dat asigurari ca executivul are bani pentru indemnizatiile insotitorilor persoanelor cu dizabilitati, pentru termoficarea in marile orase, precum si pentru a acorda sprijin agricultorilor afectati de seceta.