Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat marti seara, la Antena 3, ca iesirea publica a sefului statului poate fi pusa pe seama unei imbatraniri accelerate, cu fenomene de degenerescenta, mentionand ca acesta transmite comunitatii internationale ca nu ar fi discutat cu reprezentanti legitimi de la Bucuresti, transmite Mediafax.

Antonescu a comentat, la Antena 3, afirmatiile presedintelui Traian Basescu cu privire la faptul ca Victor Ponta ar fi devenit frecventabil in plan international ca urmare a semnarii pactului de coabitare din 2012.

"Asta inseamna sa spui ca votul alegatorilor romani, pe care l-a recunoscut - "zdrobitor" l-a calificat - nu este in masura sa califice niste lideri politici pentru a reprezenta aceasta tara, deci ca nu are nicio valoare. Doi, sa asumi in numele celorlalte tari din Europa, din comunitatea internationala, ca nu ar fi discutat cu reprezentantii legitimi rezultati din alegerile poporului roman. Aceasta este o afirmatie pe care o putem pune pe seama unei imbatraniri accelerate, insotita de fenomene de degenerescenta. Pentru ca si Petre Tutea era mult mai batran, dar era extrem de inteligent si in mintile lui", a sustinut Antonescu.

Liderul PNL a precizat ca afirmatiile sefului statului mai pot fi puse "pe seama unei incercari jenante de a minti grobian aceasta natiune inca o data".

"Tot acest spectacol jalnic - vad ca devine cotidian - in care un sef de stat iese si il toarna in detaliu pe prim-ministru (...) Problema domnului Basescu este urmatoarea, pesemne ca domnia sa o fi frecventabil... nu e frecventat", a precizat Antonescu.

Liderul PNL a afirmat ca "regimul" sau de "frecventabilitate internationala este unul perfect normal".

El a mentinat ca a avut deplasari oficiale si intalniri cu omologii sai din Spania, Marea Britanie, Elvetia, dar si intrevederi la Bucuresti cu inalti oficiali ai altor state. Antonescu a mai precizat ca urmeaza sa aiba o vizita oficiala in Polonia si, ulterior, in Israel.

*****

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la Cotroceni, ca Victor Ponta si Crin Antonescu sunt "ca doi bebelusi" din punct de vedere al intelegerii functionarii statului democratic, acordul de coabitare facandu-l frecventabil pe plan extern pe premier, nu si pe liderul liberal.

Seful statului a vorbit despre motivul incheierii acestui acord de colaborare institutionala, aratand ca "Romania a optat, in urma alegerilor, ca primii oameni in stat sa fie Crin Antonescu si Victor Ponta", cei doi fiind si "primii responsabili de lovitura de stat din vara anului 2012".

"Atunci mi s-a parut rezonabil sa intind o mana nu lor, ci Romaniei, pentru ca ei au demonstrat, de la semnarea acestui acord de colaborare institutionala, si pana acum ca n-au inteles nimic din ce au facut in vara anului 2012", a spus Traian Basescu.