B1 TV prezinta o inregistrare video filmata cu telefonul mobil si atribuita unui "roman stabilit in New York" si in care Nicusor Constantinescu apare la o terasa din marele oras american, fumand o tigara.

Filmul a fost postat pe Facebook de utilizatorul "LULU Newyorkezul". "Doctorul spune ca e periculos sa calatoreasca, dar arata bn mersi unbla fumeaza etc", scrie acesta, pe pagina sa de Facebook.

UPDATE Nicusor Constantinescu a confirmat ulterior, pentru B1 TV, ca el este cel care apare in imagini.

"Ce e de comentat? O naparca m-a filmat pe o banca fumand o tigara! Deci concluzia filmului e ca nu sunt bolnav, ci benchetuiesc prin restaurante?! P.S.: 'relaxarea' mea e printre capotele masinilor! Asa zisa mea relaxare reprezinta un popas pe o banca printre masini parcate tendentios. Textul, coroborat cu micro-imaginile postate, sugereaza mincinos ca de fapt eu sunt sanatos tun! Faptul ca ma deplasez partial, ca mananc sau ca inca traiesc, derajeaza naparcile! Le doresc sanatatea mea!", a afirmat Nicusor Constantinescu.

In urma cu doua zile, contestatia lui Nicusor Constantinescu fata de arestarea preventiva dispusa de Tribunalul Capitalei, la propunerea DNA, a fost admisa de Curtea de Apel Bucuresti (CAB), decizia fiind definitiva.

Prin decizia de marti, CAB a respins inlocuirea controlului judiciar, dispus initial in cazul lui Constantinescu, cu arestul preventiv. Instanta a stabilit, de asemenea, ca presedintele Consiliului Judetean Constanta, aflat in SUA, a stat in mod legal in afara tarii intre 18 iunie si 1 iulie.

In aceste conditii, mandatul european de arestare emis pe numele lui Nicusor Constantinescu a ramas fara obiect.

Pe de alta parte, Consiliul Judetean Constanta a transmis, tot marti, noi documente medicale pentru a demonstra ca Nicusor Constantinescu nu poate fi adus in Romania, unul din documente fiind o scrisoare semnata de un medic roman care sustine ca seful CJ mai are nevoie de tratament si interventii chirurgicale.

"Eu sunt medicul care il trateaza pe domnul Nicusor Constantinescu si el este in prezent in grija mea datorita conditiilor care ii ameninta viata. Domnul Nicusor Constantinescu necesita in continuare alte tratamente si interventii chirurgicale. In prezent, el nu este stabil medical sa calatoreasca pana cand problemele medicale prezente nu vor fi rezolvate", se arata intr-un document datat 11 iulie si semnat de catre Doru Paul, profesor asistent de medicina de la Centrul de Cancer Monter.

Nicusor Constantinescu a fost dat in urmarire internationala, printr-o hotarare din 7 iulie a Tribunalului Bucuresti, care a dispus, totodata, emiterea unui mandat european de arestare pe numele acestuia. In aceeasi zi, aparatorul lui Constantinescu a contestat cele doua decizii la Curtea de Apel Bucuresti.

Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in trei dosare penale distincte. Intr-unul dintre ele este acuzat ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, in altul ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in cel de-al treilea pentru ca a atribuit nelegal terenuri.

Intr-un alt dosar, seful CJ Constanta este cercetat pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce in casa lui au fost gasite, la perchezitii, 15 cartuse de 9 milimetri.