Antena 3 l-a avut invitat telefonic si joi seara pe procurorul Iacobescu care a avut in lucru dosarele lui Bercea Mondial si care i-au fost retrase ulterior. Iacobescu o acuza pe procurorul Oana Schmidt Haineala, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), ca a lucrat pentru indepartarea sa si ca i "s-a transmis ca este pe lista lui Basescu", fara a da insa si nume.

Presat de Mihai Gadea sa spuna daca mai are incredere in Justitie in aceste conditii, Iacobescu a raspuns ca nu in toata, dar ca "va spun sincer ca 99% din procurori sunt cinstiti", ca o duc greu si-si fac meseria in mod independent. Procurorul mai spune ca nu a fost impiedicat de nimeni pana acum sa vorbeasca public despre dosarul "Bercea Mondial-Mircea Basescu"

Iacobescu mai spune ca exista persoane publice implicate in dosarele "Bercea Mondial" si "Alro Slatina". Invitatii din platoul emisiunii "Sinteza zilei" au incercat sa-l determine sa rosteasca numele lui Dorin Cocos sau al Elenei Udrea, dar acesta precizat ca nu are date despre implicarea celor doi si este vorba despre alte persoane.