Premierul Victor Ponta a declarat luni seara, la Romania TV, ca marti se va forma "USL 2", prin invitarea partidului 'liberal' condus de Calin Popescu Tariceanu sa faca parte din viitorul guvern, in cazul in care el va castiga alegerile prezidentiale.

Intrebat daca lui Tariceanu i se va oferi postul de premier in acest nou guvern, Ponta a raspuns: "E posibil".

Marti "vom adresa invitatia oficiala a coalitiei de guvernare catre partidul liberal condus de dl Tariceanu, din care fac parte toti membrii fondatori ai USL, cu cateva exceptii notabile, de a reintra in noul guvern, in majoritatea parlamentara", a spus primul ministru.

Formatiunea condusa de Tariceanu va face parte din viitorul guvern "cu ministri, secretari de stat", a continuat Ponta, sustinand ca acum "este un singur PNL, al lui Calin Popescu Tariceanu".

In ceea ce priveste votul de la primul tur al alegerilor prezidentiale, Victor Ponta a precizat ca va discuta si cu Tariceanu, si cu Dan Diaconescu, si cu Vadim Tudor, si cu Hunor Kelemen pentru a obtine sustinere in turul doi.

"Alegatorii romani fie ca sunt de dreapta sau de centru stanga, daca trec de partea pasionala sau patimasa, sa-i bagam in inchisoare pe toti, ne duce in Rusia si alte prostii, daca gandesc cu mintea nu cu fierea, stiu foarte bine ca masurile pe care le-am luat la guvernare sunt masuri de centru, de centru dreapta in economie", a spus Ponta, adaugand ca "justitia e azi mult mai independenta si mai eficienta decat a fost in toti anii in care Basescu si Morar o conduceau".

"Nu spun nu niciunui alegator", a subliniat el.

Victor Ponta l-a caracterizat pe Iohannis drept "o copie destul de slaba a lui Traian Basescu" iar despre seful statului a spus ca este "extrem de ranchiunos", atat pe "basistii care nu il mai iubesc" cat si pe ziaristi, pentru ca nu a intrat Elena Udrea in turul doi.

Primul ministru crede ca poate pierde alegerile prezidentiale doar daca va face el "o greseala foarte mare".

In schimb, orice iesire a lui Traian Basescu, crede Ponta, nu poate decat sa il ajute.

"Am intrat in campanie cu 37,5%, m-a promovat de la pisic la James Bond, am iesit cu 41%. Daca mai iese de cateva ori, m-ar ajuta, recunosc", a spus el.

Intrebat daca il are in vedere pe Mugur Isarescu pentru functia de premier, Ponta a raspuns ca l-a considerat pe guvernatorul BNR "un foarte bun presedinte, dar nu a vrut sa candideze".

Victor Ponta a precizat ca a incercat sa-l convinga pe Isarescu sa candideze dupa ce s-a rupt USL, dar acesta a spus "foarte clar ca nu candideaza din nou".

Despre votul din diaspora

  • Este inacceptabil si condamnabil ca un roman, o suta, o mie au vrut sa voteze si nu au putut
  • Maine, BEC va lua decizii privind imbunatatirea procedurii de vot sa se poata completa formularele antifrauda mai rapid
  • Daca e un singur roman care nu poate vota, pleacat toti, toata echipa (de la MAE)

Despre fotografiile in cazul Elena Udrea - sefa DIICOT

  • Am inteles ca un mare proprietar de presa din Romania are apartament chiar vizavi de hotelul in care a stat Elena Udrea, dl Burci