Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat duminica seara, Romania TV, ca se va discuta in Coalitie rezultatul evaluarii facute de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si nu neaparat despre mentinerea sau nu a acestuia in echipa guvernamentala, transmite Agerpres.

Intrebat intr-o emisiune la Romania TV daca se va discuta situatia ministrului Justitiei in urmatoarea sedinta a Coalitiei, Dragnea a declarat: "Sigur ca vom discuta subiectul acesta, nu neaparat despre domnul ministru, referitor la mentinerea sau nu in echipa guvernamentala, pentru ca nu a facut neaparat un lucru foarte grav. Eu am spus ca sunt dezamagit si spun in continuare, pentru ca (...) am spus ca voi sustine decizia ministrului, (...) daca este bine argumentata. Eu am fost dezamagit ca a fost o argumentatie lunga, care te trimitea cu gandul intr-o anumita decizie si decizia a fost cu totul alta".

Liderul social-democrat a spus ca nu este importanta schimbarea sefilor Directiei Nationale Anticoruptie si Parchetului General, ci evaluarea acestor institutii.

"E mai putin important daca raman in functie cei doi procurori, despre care a fost vorba, doamna Kovesi si domnul Lazar, foarte important este sa se faca o evaluare a managementului acestor institutii. (...) Nu s-a facut o evaluare de vreo zece ani a acestor institutii. Nu cred ca este sanatos, nu este in regula", a mentionat Liviu Dragnea.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat joi, in legatura cu procedura de evaluare a activitatii procurorului general Augustin Lazar si a procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, ca si-a exercitat competentele legale si constitutionale.