Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri seara, la Antena 3, ca intentioneaza sa preia serviciul de curatenie, inclusiv deszapezirea, pe inelul central al Capitalei, in care sunt incluse cartiere din cinci sectoare.

"Vreau sa dau un semnal, Primaria Capitalei se ocupa de aceasta zona centrala. Avem aceasta posibilitate de a realiza curatenie cu forte proprii. Avem un serviciu delegat catre cele sase sectoare, dar din acest mandat si cu acceptul primarilor de sectoare doresc sa preiau la Primaria Capitalei responsabilitatea curateniei, inclusiv deszapezirii pe inelul central al Capitalei", a precizat Firea la Antena 3, potrivit Agerpres.

Edilul sef a spus ca zonele ce ar putea fi preluate ca responsabilitate de Primaria Capitalei sunt: Sectorul 1 - Baneasa, Aviatiei, Domenii, Floreasca, Kiseleff, Parcul Herastrau; Sectorul 2 - Cartierele Floreasca, Bucur Obor, Mosilor, Gradina Icoanei, Piata Gemeni, Pache Protopopescu, zona cuprinsa intre soselele Mihai Bravu si Stefan cel Mare si de asemenea bulevardele Dacia si Calarasi; Sectorul 3 - Centrul vechi al Capitalei, pietele Alba Iulia, Unirii si zona Vitan - Timpuri Noi; Sectorul 4 - o parte din zona Unirii, bulevardul Coposu si zona Parcului Carol; Sectorul 5 - cartierul Cotroceni, Parlament pana la Universitate.