Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat, luni seara, la TVR 1, ca pe fostul sef al ANAF Bogdan Stan l-a perceput ca pe "un apropiat" al liderului PSD, Liviu Dragnea, pentru ca din acea "zona" a venit si propunerea de numire a acestuia. Grindeanu a spus ca intentiona sa il demita pe Stan si ca nu intelege de ce premierul Mihai Tudose, dupa ce l-a demis, l-a numit pe un post de vicepresedinte al ANAF, potrivit news.ro.

Grindeanu a spus ca, la finalul lunii mai, a avut o intalnire cu conducerea ANAF, fiind nemultumit de nivelul de colectare a TVA si a impozitului pe profit, in conditiile in care pe primul trimestru s-a inregistrat crestere economica, insotita de cresterea consumului si a vanzarilor.

Sorin Grindeanu a relatat ca le-a spus celor din conducerea ANAF ca sunt doua variante: ori subordonatii nu ii recunosc de profesionisti si atunci e o problema de management, ori evaziunea este la nivel statal si atunci e treaba celor cu atributii in combaterea acesteia.

"Le-am dat cateva zile si i-am spus ca ii schimb. Si atunci au inceput atacurile lui Firea", a mai declarat Grindeanu.

El a sustinut ca "rezistenta a fost constanta" de a nu-l schimba pe Bogdan Stan de la conducerea ANAF.

Intrebat daca Bogdan Stan este un "apropiat al lui Liviu Dragnea", fostul premier a raspuns: "Eu asa l-am vazut si il vad".

Sorin Grindeanu a mai spus ca nu intelege de ce premierul Tudose, dupa ce l-a demis pe Stan din functia de presedinte al ANAF, l-a numit apoi intr-un post de vicepresedinte al institutiei.