Fostul primar al sectorului 5 Marian Vanghelie a declarat miercuri seara la Antena 3, ca Gabriel Oprea l-a chemat pe Dan Diaconescu pentru a-i spune ca daca accepta fuziunea dintre Partidul Poporului si UNPR, il suna pe procurorul de caz si ii va inchide dosarul fostului realizator TV. Gabriel Oprea a intervenit in emisiune respingand afirmatiile lui Vanghelie si negand ca l-ar fi cunoscut pe procurorul din dosarul lui Dan Diaconescu, potrivit news.ro.

Marian VanghelieFoto: Hotnews

"Gabriel Oprea s-a ocupat pentru a scoate din politica niste oameni", a declarat Vanghelie la Antena 3, sounand ca "Ponta si cu aceasta gasca" l-au arestat pe Dan Diaconescu.

El a relatat ca Dan Diaconescu "a fost chemat la Gabriel Oprea in birou, ca sa faca fuziunea, l-a pus sa discute cu procurorul de caz la telefon si i-a spus ca-l cheama in zece minute la el si da cu el de pamant si-i inchide dosarul daca face fuziunea".

"Nu a vrut Dan Dianconescu sa faca fuziunea(...). Domnul Oprea l-a sunat pe procurorul de caz al lui Dan Diaconescu, care i-a facut dosarul si i-a spus daca face fuziunea, "eu il chem pe asta aici si dau cu el de pamant", a sustinut Marian Vanghelie.

Gabriel Oprea a declarat ca el nu comenteaza declaratiile lui Marian Vanghelie, dar a sustinut ca nimic din ceea ce a spus acesta nu este adevarat si ca nu l-a cunoscut pe procurorul din dosarul Dan Diaconescu.

"Niciodata nu comentez ce sune domnul Vanghelie. Nu este nimic adevarat, nu stiu cine a fost procurorul de caz, nu a existat niciodata acest lucru", a afirmat Gabriel Oprea.

El a admis ca s-a intalnit de mai multe ori cu Dan Diaconescu, dar ca a fost prezenta toata presa cand acesta a venit la UNPR.

Oprea a mai precizat ca nu a facut o plangere penala cuiva, ca ceea ce spune Vanghelie "este o mare minciuna".