PSD Dâmboviţa poate aduce la mitingul din Bucureşti peste 20 de mii de oameni, declară, la RFI, vicepreşedintele PSD Adrian Ţuţuianu, şeful filialei amintite. Întrebat unde ar trebui organizat acest miting, Țuțuianu ar alege Piața Victoriei. De notat că în Piața Victoriei este anunțat, în aceeași zi, Marșul Bucharest Pride, la ora 17,30. Inițial, PSD anunțase un miting pentru susținerea familiei tradiționale.

Adrian Tutuianu si Liviu DragneaFoto: Captura YouTube

„Eu cred că la nivel simbolic, trebuie să-l organizăm tot în Piaţa Victoriei, pentru că s-a creat undeva imaginea că Piaţa Victoriei ar aparţine numai anumitor manifestanţi. Or lucrul acesta nu este adevărat„, a spus acesta.

De notat că în Piața Victoriei este anunțat, în aceeași zi, Marșul Bucharest Pride, la ora 17,30. Inițial, PSD anunțase un miting pentru susținerea familiei tradiționale.

Reporter: Cui îi transmiteţi acest mesaj?

Adrian Ţuţuianu: Românilor, celor care ne-au votat, celor care nu ne-au votat. Este util ca din când în când să arătăm că există o zonă de susţinere masivă pentru PSD şi coaliţia de guvernare.

Reporter: Nu e neobişnuit ca un partid aflat la guvernare să facă un miting de susţinere a propriului Executiv, în condiţiile în care se bazează pe o majoritate confortabilă în Parlament?

Adrian Ţuţuianu: Noi nu suntem într-o situaţie de funcţionare normală a societăţii româneşti. Avem în ultima perioadă patru solicitări ale preşedintelui României legate de o eventuală demisie a doamnei Dăncilă. De asemenea, avem un lucru care-i fără precedent, o plângere penală formulată pentru infracţiuni de înaltă trădare de către liderul Opoziţiei, domnul Ludovic Orban, o plângere care a fost caracterizată de foarte multă lume ca fiind hilară. De asemenea, avem încercările acestea de rupere a PSD şi de spargere a coaliţiei de guvernare. Toate aceste lucruri necesită şi un răspuns în plan parlamentar şi lucrul acesta se va vedea la o eventuală moţiune de cenzură, dar necesită şi o reacţie publică, care să reafirme susţinerea noastră pentru coaliţia de guvernare şi pentru programul de guvernare aprobat de Parlament.

Reporter: Câţi oameni vreţi să aduceţi la mitingul PSD din Bucureşti?

Adrian Ţuţuianu: Eu am spus că organizaţia judeţeană Dâmboviţa pe care o conduc poate veni la Bucureşti cu peste 20 de mii de oameni. Dificultatea principală este de natură logistică, nu avem atâtea mijloace de transport, care ne-ar fi necesare pentru deplasarea colegilor noştri. De aceea, s-a discutat şi varianta organizării de mitinguri în capitalele reşedinţă de judeţ.

Continuarea pe www.rfi.ro.