Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat vineri seară, la România TV, că este vizată de un dosar penal după ce a semnat o ordonanță de urgență prin care limita creșterea pensiilor militare.

Lia Olguta VasilescuFoto: Agerpres

"Sunt singurul ministru din acest Guvern care are un dosar penal din cauza faptului că am semnat o ordonanță de uregnță referitoare la pensiile militare. Când a apărut ordonanța de urgență, pensionarii militari își actualizau pensiile în funcție de salariile celor în activitate. Și anul trecut, am spus că din moment ce salariile militarilor cresc în fiecare an cu 25 la sută din diferența față de care trebuie să ajungă în 2022, deci automat solda le crește suficient de mult, atunci nu putem să actualizăm și pensiile pentru că am văzut ce înseamnă actualizarea unei pensii militare care a pornit de la 7.000 în 2015 și a ajuns la 22.000 în anul 2017", a declarat ministrul Muncii, potrivit Mediafax.

Lia Olguța Vasilescu a precizat că nu știe în ce stadiu este dosarul.

"Am plângere penală. Doar m-au informat. Pensionarii militari sunt foarte supărați că am semnat acea ordonanță de urgență. Mie mi se pare de bun simț", a completat ministrul.

Olguța Vasilescu: Am 40 de dosare la ora actuală. Cine își închipuie că a scăpat nu știe sistemul

Lia Olguța Vasilescu a mai declarat vineri seară la RTV că, din informațiile pe care le are are, este vizată în aproximativ 40 de dosare penale, precizând că fiecare primar de municipiu mare ar avea minimum patru dosare la DNA.

Ministrul Muncii susține că a fost interceptată o perioadă îndelungată într-un dosar în care nu avea nicio calitate.

"În 2014, a venit ordin pe mine să fiu executată, exact perioada în care mi-a spus Vanghelie «Vezi că urmează». Marian avea mulți prieteni în servicii. (...) În 2014, pe mine m-au urmărit niște procurori, care unul dintre procurori ar fi promis unui personaj, un asistat social am înțeles, că îl va ajuta într-un dosar al Judecătoriei, dosarul fiind cu niște termene. Nu era nicio legătură cu primăria, dar pe denunțătorul respectiv, care era al DNA-ului, adică acel asistat social, cei de la DNA, în speță doamna Moraru Iorga, care acum se dă victima sistemului, el a fost pus să spună «Ne lucrează Olguța». El nu mă cunoștea pe mine, niciunul nu mă cunoștea. Apărându-mi numele acolo, au putut să se ducă la judecător, să ceară mandat de urmărire, de interceptare cu tot tacâmul, filaj, ascultare telefonică, ambientală, GPS, tot, pe mine, pe doamna viceprimar de la vremea respectivă și pe secretarul Primăriei", a declarat Lia Olguța Vasilescu la România TV, conform Mediafax.

Ministrul Muncii a precizat că, din informațiile sale, ar fi vizată în aproximativ 40 de dosare penale.

"A durat foarte mult acea urmărire, costă 3.000 de euro pe zi, am înțeles, și mandatul a fost tot mereu prelungit, prelungit, pentru că se tot disjungeau alte dosare. Eu cred că am 40 de dosare la ora actuală. Am inclusiv dosar, plângere făcută și interceptată probabil în acel dosar pentru că nu am asfaltat strada unui cetățean. Un cetățean care își făcuse o casă în câmp, binențeles că Primăria nu a investit bani ca să îi facă drum până acolo și mi-a făcut plângere penală. Ei nu aveau nimic despre mine, dar au urmărit să pic pe interceptare cu orice", a completat Lia Olguța Vasilescu.

Ministrul a mai spus că fiecare primar de municipiu mare are minim patru dosare la DNA.

"Avem un partid decimat. Cred că nu există primar de mare muncipiu în această țară care să nu aibă minim patru dosare la DNA. Cine își închipuie că a scăpat nu cunoaște sistemul. Dosarul lui va ieși la un moment dat, când va fi important, într-o funcție sau când va deranja pe cineva sau când va deveni țintă", a declarat Lia Olguța Vasilescu.