Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a anunțat telefonic luni seară la Antena 3 că George Maior, fost șef al SRI și actual ambasador în SUA, va fi audiat miercuri, în comisia de Politică Externă, ședința urmând să fie cel mai probabil una publică, potrivit Mediafax.

Calin Popescu TariceanuFoto: Captura Antena 3

"Miercuri, ora 13.00 comisia de Politică Externă a Senatului l-a solicitat pe ambasadorul Maior George să se prezinte în fața comisie pentru a dat explicații, pentru a ne da un tablou mai larg, declarațiile publice pe care le-a făcut, care au stârnit o serie de întrebări", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.

Președintele Senatului spune că va supune la vot ca ședința să fie una publică.

"Noi nu suntem comisia de supraveghere a SRI, de a menține secrete discuțiile, îl invităm pe domnul Maior, în calitate de ambasador, e o premieră", a mai spus Tăriceanu.

Tăriceanu a confirmat că a existat o intervenție, prin ministerul de Externe, pentru amânarea audierii.

"A existat o intervenție pe canalul Ministerului de Externe, prin care s-a solicitat amânarea cu o săptămână", a declarat Tăriceanu, care a subliniat că nu știe dacă Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe, va demara procedura de rechemare a lui George Maior în țară.