Președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România (CNIMMR), Florin Jianu, l-a acuzat Eugen Teodorovici că nu știe aritmetică, după ce ministrul Finanțelor Publice a spus că există bani ca salariile unor bugetari să fie majorate de la 1 ianuarie 2019, până la aprobarea bugetului pe 2019.

Eugen TeodoroviciFoto: Guvern

Vorbind despre buget, care nu este încă adoptat, Eugen Teodorovici a dat precizat faptul că toate cheltuielile sunt prevăzute și nu există probleme cu plățile.

În acest sens, oficialul de la Finanțe a dat drept exemplu salariilor majorate ale unor bugetari - cu o pătrime din diferența de la finele 2022, comparativ cu finele 2018 -, iar majorarea se aplică de la 1 ianuarie 2019.

„Ele se vor acorda. Nu este niciun fel de risc. Niciun fel de problemă. Până la aprobarea bugetului pe 2019 funcționăm cu această 12-zecime din bugetul aferent 2018. Cu alte cuvinte, nu este niciun fel de problemă de finanțare, pentru că pot pune acea fracție din 2018 și poate fi cheltuită încă din prima lună a lui 2019. Nu va fi niciun fel de blocaj”, a explicat Teodorovici, potrivit Mediafax.

Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România (CNIMMR), prenzent în emisiune, l-a contrazis pe ministrul Finanțelor, susținând că cel din urmă nu știe aritmetică.

„1 pe 12 dintr-un buget în care nu erau prevăzute măririle, nu poți să incluzi și aceste lucruri. Este o chestie banală de aritmetică”, a afirmat Jianu, în aceeași emisiune.

Ministrul Finanțelor i-a replicat că nu înțelege motivarea.

„1 pe 12 dintr-un buget anterior, în momentul în care mărești niște lucruri, nu prea dă la fel”, a revenit Jianu.

„Ia puneți rezultatul împărțirii unui buget la 12, într-o singură lună și vedeți dacă vă va ajunge cheltuiala. Cred că este suficientă. Nu?”, i-a replicat Teodorovici.

„Încă o dată, aritmetica nu prea arată așa, dar poate știți dumneavoastră mai bine, mai multă matematică decât noi”, i-a răspuns Jianu.

„Nu poate. Sigur. Alte lucruri despre buget. Ce doriți să vă mai spun?”, a încheiat Teodorovici.