Radu Mazăre, care a fost notificat de autoritățile din Madagascar că va fi extrădat în România, spune într-o declarație acordată Antena 3 că nu se va opune extrădării, întrucât a obosit să mai lupte, a „luptat destul cu statul român abuziv” și nu va mai lupta și în Madagascar.

Radu Mazare (foto arhiva)Foto: Agerpres

Fostul primar al Constanței, condamnat definitiv la 9 ani de închisoare, a mai spus că, după ce își va ispăși pedeapsa, se va reîntoarce în Madagascar, unde va rămâne „până la sfârșitul zilelor”.

„Dacă instanța aceasta din Madagascar va decide că trebuie să fiu extrădat, nu mă voi mai opune, pentru că am obosit să lupt, am luptat destul cu statul român abuziv, nu voi mai lupta și aici, și în Madagascar. Dacă voi ajunge în România prin extrădare, după ce se va termina pedeapsa mă voi întoarce aici în Madagascar, până la sfârșitul zilelor”, a declarat Radu Mazăre, potrivit antena3.ro.

Radu Mazăre a fost „notificat” de autoritățile din Madagascar că va fi extrădat în România, a informat cotidianul L'Express de Madagascar. „Ministrul Justiției, Jean-Jaques Randrianasolo, contactat telefonic ieri, a subliniat că această persoană va fi predată Justiției române”, a scris publicația citată.

Ulterior, anunțul a fost făcut și de ministrul român al Justiției, Ana Birchall.

Ea a precizat că Ministerul Justiției a fost sesizat și informat oficial marți, la ora 17.19, de către biroul național Interpol că procedura de extrădare a lui Radu Mazăre a fost admisă de către autoritățile din Madagascar.

„Din acest moment, sunt puse în aplicare în regim de urgență dispozițiile privind preluarea din Madagascar a lui Radu Mazăre, sub escortă, de către autoritățile competente din România”, a mai spus Birchall.

Ministerul Justiției a transmis luni documentele necesare în vederea extrădării fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, din Madagascar, luni la ora 09.00 acestea fiind primite de Ministerul Justiției din Madagascar.

Fostul edil are de executat o condamnare definitivă: judecătorii instanţei supreme l-au condamnat, în 8 februarie, la 9 ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanţei. Radu Mazăre a fost acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje şi faleze din Constanţa), prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe.