Voiculescu: Aruncând cu bani în sistem nu rezolvi problemele. În spitalele din România nu sunt echipe tehnice, există câte un nene care mai leagă câte o sârmă. Trebuie să construim efectiv spitale noi, nu să plimbăm hârtii
„Aruncând cu bani în sistem nu rezolvi problemele. Balş e un exemplu foarte bun. A fost bine finanţat, sunt milioane de euro în ani consecutivi, nu e vorba de subfinanţare. Diferenţa o face ştiinţa cu care se fac acele investiţii. În spitalele din România nu sunt echipe tehnice, există un instalator care, cel mai probabil, e cel mai prost plătit din spital, există câte un nene care mai leagă câte o sârmă. Exagerez în mod voit, ca să vă spun care sunt cu adevărat motivele pentru care am ajuns aici”, a declarat Vlad Voiculescu la postul B 1 TV.
Potrivit acestuia, „avem nevoie ca la nivelul spitalelor să avem investiţii bine gândite şi bine puse în practică şi avem nevoie la nivel central de o echipă cu abilităţi tehnice”.
„Nu există această echipă la Ministerul Sănătăţii. În minister nu-s ingineri, arhitecţi, oameni care să valideze un plan sau execuţia unor investiţii. (...) Există diverse găleţi cu fonduri, să le spunem aşa, în care diverse autorităţi locale sau oricine deţine spitale se poate servi pentru a face investiţii, dar ele trebuie să aibă cap şi coadă. Asta nu a fost verificat”, a mai afirmat ministrul.
Voiculescu crede că „nicio problemă majoră nu se poate rezolva dacă nu avem la nivel central, regional şi local capacitatea tehnică de care e nevoie”.
„Trebuie să funcţionăm cu spitalele pe care le avem, şi acolo trebuie să facem investiţii cu cap şi coadă, trebuie să construim noi spitale. Să le construim efectiv, nu doar să plimbăm hârtii. Şi s-au plimbat destule hârtii în ultimii 4 ani”, a mai declarat ministrul Sănătăţii.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Gândiți-vă că vine un funcțional dintre ăștia 44% de acum să vă „repare” o priză sau instalația la chiuvetă.... Sau, mai grav, niște robineți din beci.
Nu se mai preda nici desen tehnic, desi tare as vrea sa stiu care a fost motivul pentru care s-a scos.
Absolventii de azi habar nu au sa citeasca o schita, n-au tinut in viata lor in mina vreo surubelnita.
Nu, pentru ca noi trebuie sa furnizam doar capsunari si fetite.
cu dezacorduri,daca nu stii formula toluenului sau naftalinei,daca nu stii de grota marianelor sau baikal,te descurci,dar de citirea unei schite te lovesti si cand trebuie sa montezi un sifon la chiuveta,sa montezi un sifonier impachetat ....si sa nu mai vorbim de verificarea corectitudinii executiei la o fundatie,planseu,inclusiv lucruri minore la autoturism,camion,etc!
invatamant pt profesori sa aiba un loc f cald,la salariile pe care le au si care se rezuma la 4 carti predate,perfectionarii on line,luate cu f bine ,materii facute pt a lua ei salariu ,nu a invata pe copii ceva util!
si dupa cate il vad si pe Voiculescu,si el nu are minimul de bagaj tehnic!nu trebuie sa stii mii de detalii despre neuron,acestea le aplica o mana de doctori,dar un bun simt tehnic coroborat cu o pregatire relativ buna in acel domeniu, e mult mai important decat cunoasterea a multor tratate ,pe care ,nu le folosesti ca esti unde esti
Ce poate face in domeniul sanatatii acest individ ?
Nu are pic de experienta in domeniu dar , se erijeaza ca specialist in domeniu .
Astept cu mare interes sa-si clarifice problemele legate de absolvirea acelei " super facultati " din Viena . Pana acum , la dezvaluirile aparute in presa legate de neabsolvirea facultatii nu a dat nici o replica .
Avem de a face cu un alt mare " tunar " ?
Departamentul de control al guvernului nu are nimic de spus ?
Nu are stofa de ministru!
toti pentru unul si unul pentru toti... mai putin prima parte
apa la comun, incalzirea la comun, gunoiul la comun.. etc
practic daca esti sarac si nu-ti permiti mare lucru, te muti la bloc, acolo iti platesc vecinii apa, caldura, gunoiul.. etc.. tu doar trebuie sa declari 1-2mc consum de apa, sa declari ca esti singur in apartament.. si de restul se ocupa asociatia
daca esti cinstit si declari apa consumata si toti membrii familiei.. platesti de te usuci..
de exemplu, sunt director de spital si am un buget mare, si nu am cheltuieli, dar trebuie sa cheltuiesc banii pana la sf. anului astfel ca in noiembrie in loc de un aparat tomograf la X00.000 de euro iau doua si pentru ca nu am personal sau instalatie electrica separata le depozitez in depozit pentru 10 ani.
dar nimeni nu verifica bai cretinule tu ai un spital de 200 de paturi. la 200 de paturi ce cheltuieli ai avut pe sapun lichid, hartie igienica pt buda de pe hol.
ca in salon nu e buda), prosoape de hartie etc....si ma verifica la bani si observa ca eu la 200de paturi in loc sa am 200 de paturi x 365 de zile x 1 hartie igienica pe zi, eu am luat hartie igienica cam 1000 de bucati.
dar mai avem apoi si situatia de manager muncitor. care desi pacientul nu are buda in salon si vine de acasa cu hartia igienica si sapunul de acasa, el pune termopane si acoperi la 2 ani de zile la supra pret.
dar stati ca asta nu e tot. si armata are 2% din pib. ori ca trebuie orica nu trebuie ei cumpara avioane desi nu au bani de combustibil.
pentru interne a fost mai fain. le.a marit bugetul anul trecut, le.a dat un purcoi de bani si ei si.au reinscriptionat masinile ca sa launge covidul desi la sectia de politie x, NU are buda nici in curte ca agentii merg la barul de vis a vis. hartie a 4 e pe semnatura. un top a4 la 4 luni
si altele. deci trebuie investitii realiste si da, daca iti raman bani la sfarsitul anului, da.i inapoi pentru ca poate alt minister are nevoie urgenta de banii aia.
Pe langa faptul ca platesti lunar 3-4 mii de lei unei peroane care lucreaza efectiv o jumate de ora pe zi exista si riscurile de "malpraxis"
Ai una sau doua persoane care schimba becurile, schimba o clanta, desfunda o chiuveta ung niste balamale, schimba un robinet sau aerisesc caloriferele, asa, din cand in cand.
Las' ca merge si-asa.
Orice interventie mai complexa trebuie facuta de o firma privata, cu personal calificat care de fiecare data dupa o reparatie semneaza un protocol si raspunde apoi pt orice lucrare efectuata.
. In Romania, peste tot exista un Dorel-bun la toate.
Da cu pumnul in butoanele de la lift, schimba prize, inlocuieste sigurante, repara resourile asistentelor, inlocuieste neoanele si becurile originale cu altele care nu corespund decat dpdv fizic fara sa se tina cont de alti parametri,
In loc sa schimbe robinetele defecte pun cheia franceza pe ele si "mai strang o tura", folosesc grasimi ca sa unga usile in sectoarele saturate cu oxigen, fara sa stie ca grasimile sunt cel mai mare pericol pt tuburile de oxigen, folosesc materiale si unelte din fier/otel, acolo unde este strict interzisa folosirea materialelor si uneltelor care pot produce scantei, trag prelungitoare, izoleaza cabluri cu "izolirband" acolo unde cablurile ar trebui obligatoriu schimbate si cate si mai cate.
Este exact ca acum 40 de ani cand proprietarul (sau vecinul) reparau Dacia 1300 cu o carpa, o bucata de sarma si un patent.
Le-au facut etanse, dupa care se mira ca sunt infectii nosocomiale si acumulari de gaze.
Auzi la el, navigator de pacienți. Vai de capul nostru.
Și ne mirăm de ce pleacă marii arși nespălați și cu ciuperci pe eu prin Belgia sau Germania. Se crucesc ăia când văd cum putem să le trimitem pacienții.
Acum 5 ani, după Colectiv zicea și Arafat și Bănicioiu că avem tot ce ne trebuie, ca mai apoi, când au început să moară sărmanii pe capete, să înceapă să îi trimită în străinătate. Se pare că, nici după atâta timp nu s-a schimbat nimic. Nici în spitale, nici în mentalitatea politicienilor.
Vai de noi!
Puteti sa construiti zeci de spitale noi, cu echipe complete de tehnicieni, dar daca medicii nu sunt in stare sa ofere principalul serviciu adica diagnosticarea, restul sunt bani aruncati.
La noi in tara malpraxixul este inexistent, infectiile spitalicesti inexistente.
Treziti-va.
Pana acum a tacut ca " ala " in papusoi .