Copreședintele USR Plus, Dacian Cioloș, a declarat vineri seară, la Digi 24, că i-a trimis un mesaj președintele Iohannis ca să se întâlnească și să medieze această criză, dar că președintele i-a răspuns că ar fi fost bine să întâlnească înainte de această criză.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cioloș spune că și Dan Barna l-a sunat anterior pe președintele Iohannis, dar acesta nu i-a răspuns.

"Am încercat să discutăm, dar nu s-a putut. I-am trimis un mesaj în care l-am rugat să ne întâlnim şi a spus că era bine să ne fi întâlnit înainte de a se declanşa criza. Eu ştiu că înainte, în ziua în care a apărut această situaţie, dimineaţa am convenit cu colegul Dan Barna să îl contacteze şi să încercăm să avem o discuţie cu preşedintele şi înţeleg că nu primise răspuns”, a declarat Dacian Cioloş, la Digi 24, vineri seara.

Miniștrii USR-PLUS își vor depune demisiile din Guvern săptămâna viitoare, a declarat vineri Dan Barna, la scurt timp după ce partidul său a depus moțiunea de cenzură prin care speră să-l dea afară pe Florin Cîțu din Palatul Victoria. „Nu s-a discutat despre revocare (la Coaliție - n.r.), dar la începutul săptămânii viitoare ne vom depune și demisiile de vreme ce moțiunea de cenzură a fost depusă în aceste clipe”, a declarat liderul USR-PLUS.

Negocierile din Coaliție au eșuat. După o oră de discuții tensionate, liderii USR-PLUS și Florin Cîțu nu au ajuns la o soluție pentru deblocarea crizei. Dan Barna și Dacian Cioloș i-au cerut demisia lui Florin Cîțu, amenințând cu moțiunea de cenzură. Premierul a ripostat, spunându-le că îi va scoate de la guvernare dacă o fac. La scurt timp după ședința Coaliției, Dan Barna și Dacian Cioloș au anunțat că au depus moțiunea de cenzură și că săptămâna viitoare ministrii USR-PLUS vor demisiona din Guvern.