Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a afirmat miercuri seară, la Digi 24, că partidul "a fost dat afară” de la guvernare, susţinând că preşedintele Klaus Iohannis ar fi fost "arhitectul" acestei schimbări, citează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am fost daţi afară de la guvernare. În fapt, dincolo de formalismul gesturilor, asta era o decizie, după mine, deja luată, arhitectul acestei decizii este Klaus Iohannis şi el este şi cel mai mare trădător al misiunii, al unui curent modernist în România. Ne-a promis modernizare în 2014, când eram un simplu cetăţean şi mi-am pus mare speranţă, ne-a promis din nou în 2019 modernizare, ca opus la PSD, şi acum a aşteptat doar opt luni după alegeri ca să facă această rocadă cu aducerea întregului sistem politic vechi la putere. Asta a produs foarte multă dezamăgire în societate şi descurajare”, a afirmat Cătălin Drulă, miercuri seară, la Digi 24.

El a adăugat că lumea politică "a intrat într-o mare pare iohanniană, o linişte, un sistem care nu vrea să fie deranjat”, iar USR s-a simţit "nedorit şi ejectat din acest sistem”.

"Între PSD şi PNL sunt doar culorile diferite şi le convine România aşa cum e, nu e niciunul acolo care îşi face griji sau stă noaptea, dintre lideri, dom-le cum să schimbăm, cum să reformăm. E cam bună aşa cum e. Or, nu e bună! De aia e şi disperarea asta în societate, de aia creşte în faţa oamenilor disperaţi pe care îi amăgeşte Georgică de la galerie cu câteva cuvinte frumoase”, a susţinut Cătălin Drulă.